"Всяка истина минава през три етапа: първо е подигравана, второ е яростно противопоставяна и трето е приемана като очевидна" - Шопенхауер

"Отхвърляне и заклеймяване без проучване и изследване е връх на невежеството"- Айнщайн

"Много невъзможни са просто непознати, когато непознатото стане познато - невъзможното изчезва"- Айнщайн

"Освободете ума и духа си, никой освен вас самите не може да освободи вашите собствени умове и души"- Боб Марли



Всичко тук е преведено от официалният сайт на Illuminati: http://armageddonconspiracy.co.uk/index.htm и представлява само кратки откъси от различни секции на сайта. За контакт или коментар: sieragolf@abv.bg





Ние сме Illuminati. Ние сме гностици. Ние сме Питагорейци. Ние сме артисти, математици, философи, учени, музиканти, филммейкъри, дизайнери, инжинери, технолози, футуролози, радикали, психолози, противници на Дявола който управлява нашия свят: „Бога“ на Евреите, Християните и Мюсюлманите. Също толкова сме против Ционистко-Масонския „свободен" пазарен капитализъм (който всъщност е нагласен картел целящ да направи богатите по-богати и да окопае позициите и привилегиите на елита) и искаме заменянето му със „социален“ капитализъм, базиран на много по-равно разпределение на богатствата и равни възможности.
Illuminati са древно тайно общество което иска да установи промяна – Нов Световен Ред, базиран на принципа че всеки може да стане Бог. Нашата радикална визия е за ново човечество освобождаващо вътрешната си божественост – защото сме божествена раса, не робско население на Терористичен Бог.
Десетте най-влиятелни Гранд Майстори на Illuminati са: Цар Соломон Вероотсъпника, Питагор, Хераклит, Емпедокъл, Саймън (Симон) Магус, Хипатия, Лайбниц, Вайсхаупт, Гьоте и Хегел. Ницше със своята велика визия за Свръх Човека изразява това към което се стремим. Ако тези хора не представляват интерес за вас, тогава е безсмислено да продължавате по-нататък в Illuminati света на свобода, знание и апотеоз.
Това не е сайт за хора със слаби нерви. Този сайт съдържа огромно количество философско, психологическо, политическо, историческо, научно и религиозно съдържание. Ако искате да се впуснете в духовното пътешествие на живота се – тогава сте отворили вратите на дворец с чудеса. Ако обаче сте дошли тук в търсене на извънземни, мулти-измерни гущери и зли Илюминисти неспирно заговорничещи срещу обикновените хора и света – тогава сте на грешното място. Хора като Макау, Айк, Джонс и техните подобия ще са повече по вкуса ви.



понеделник, 4 април 2011 г.

Митът за Исус


Исус Христос  е  централната фигура в един от най-дръзките заговори в световната история. Много от  шокиращата история е подсказана в четирите евангелия и въпреки това, постоянно е игнорирана или грешно тълкувана.  Истината за Христос може да се обясни така че всички да я видят, огромната част от Християните обаче никога няма да я приемат. Защо ? Защото те имат "вяра".
Полезно е да се съпоставят вяра с наука (познание). Една дефиниция на научната теория е че науката трябва да е в състояние да се оборва,  тоест че трябва да прави предположения за които ако не се намират доказателства,  ще трябва да се отсъдят като грешни. Ако предвижданията на Айнщайн и многобройните му теории не бяха експериментално доказани, никой учен не би ги приел. Всички научни теории са условни и временни защото по всяко време нови експериментални данни могат да ги оборят.  Нютоновата физика която е била успешна векове (и остава успешна в повечето ситуации с които се сблъскваме в ежедневния живот), беше отхвърлена от Айнщайновата физика защото в определени ситуации където двете теории предвиждаха различни резултати, експерименталните данни подкрепиха Айнщайн и отхвърлиха Нютон. Към края на 19ти век никой учен не е очаквал че Нютоновата физика е на път да бъде заменена и все пак, това се случи.  Това е една от най-силните страни на науката: най-ценените теории могат да бъдат захвърлени ако фактите го  настояват. Така че защо Християнството, Илсяма и Юдаизма не са поели по същия път като недоказаните научни теории? Защото те разчитат на вяра - врагът на разума, доводите и причините.  Ако Нютоновата физика  се базираше на религиозната вяра, без съмнение още щяхме да гледаме "Нютоновци"  подскачащи наоколо и заклеймяващи "Айнщайновците" като опасни еретици които трябва да бъдат унищожени и запратени в ада. Без значение какво казват "Аинщайновците", без значение колко доказателства предлагат, "Нютоновците" никога няма да променят своите умове и вярвания. Науката ни спестява тази трагедия. Религията, като цяло, не.
Способни ли са да имат други мнения и убеждения, различни от това което по настоящем изказват хора като Осама бин Ладен, Папата и Главния Равин? Има ли нещо което те биха приели като доказателство че са в грешка? Ако не, не са ли те просто мозъчно промити автомати, или безумни екстремисти с фанатична и ирационална привързаност към позициите които са приели ? Едно е сигурно: тези хора не могат да са прави едновременно и тримата  защото вярват в три изцяло различни работи.
Има хиляди религии, всички правещи радикално различни твърдения. Ето въпрос към всеки който следва която и да е от тези различни системи на вярвания:  Има ли нещо което би спряло вашите вярвания ? Тоест, бихте ли приели какъвто и да е вид „оборващ принцип“  приложен към вашета религия ? Има ли какъвто и да е "факт" който бихте приели като отхвърлящ избраната от вас религия ? Ако не може да формулирате такава възможност, тогава не значи ли това че вие вярвате сляпо ? Ако гордо заявявате че  вашета вяра е "непоклатима" , тогава не сте готови да приемете нищо като доказателство срещу вашите вярвания. Следователно вашите вярвания  се състоят от ирационален фанатизъм, напълно отделен от реалноста.  Разликата между вас и луд човек е само въпрос на степента на лудост или на мнение, защото лудият човек също се придържа към неразумни, недоказуеми вярвания които никога не би изоставил при каквито и да е обстоятелства.  Учените активно търсят аномалии и противоречия. Търсят данни за информация която не се връзва с очакваните резултати. От там се появи и Квантовата Механика. Класическата физика не можа да обясни  много от наблюдаваните феномени и трябваше да бъде "захвърлена", без значение колко болезнено беше това.  Търсят ли религиозните вярващи за аномалии, за причини поради които да не вярват ? И ако не търсят, не са ли техните вярвания безполезни ? Те биха могли да вярват в абсолютно всичко ако никога не дръзват да успорват своите вярвания.  Всяка религиозна личност трябва да е скептична защото: би ли искал Истинският Бог да се асоциира с глупаци и слепи вярващи ?
Практически всички религии са направени така че да промиват мозъците на хората докато те станат "луди", тоест те ще повярват във всичко в конкретната религия, всеки ред, дума, и нищо не може да отрезви тяхната вяра. Вижте милионите Мюсюлмани участващи ежегодно в похода на поклонниците в Мека. Дават ли те впечатление на  мислещи, независими индивиди които са отворени към критика към тяхната религия и способни ли са да се усъмнят или поне да се запитат в техните вярвания ? Или по-скоро приличат на мозъчно контролирана тълпа която ще разкъса на парчета всеки който отхвърля техните вярвания ? Ислямът повече от всяка друга религия е гневният  глас на линчуващата тълпа. Мюсюлманите обезумяха заради едни карикатури на едно датско списание показващи Мохамед като терорист. Хора бяха убити. Датски стоки бяха бойкотирани. Имами говореха гневно срещу "злините" на свободното слово. Някой се опита да убие карикатуриста. Разумно ли е това поведение? Разумна ли е вярата ? Или е друга дума за лудост ? Търсенето на гносис – най-високото познание – е обратното на вярата.
Предвид факта че Християнството е най-доминиращата религия в света, ние предизвикваме конкретно Християните да определят какви факти биха приели те като опровержение на тяхната религия ? Има ли изобщо такива факти ? Всеки аспект на Християнството е подлаган под микроскоп и е намиран за налудничав и липсващ  последователност. Нищо освен сляпата, упорита  вяра  не  оцелява при едно аналитично разследване на Християнството.
Въпросът не е в това дали Християнството (или всяка от другите основни религии) е истинска, а защо толкова много хора продължават да вярват в религия която е нелогична, неясна, непоследователна, противоречаща си, невероятна, налудничава и чийто безброй слабости са били изтъквани в безброй книги.  Отговорът е прост. Хората ще вярват във всичко което им дава "система" с която да се чувстват комфортно. Християнството осигурява на хората морална рамка, история, обществена принадлежност, световно семейство, надежда за вечен задгробен живот, надежда за рая. Над всичко обаче, им дава идентичност. Фактът че религията е не-вероятна и очевидно невярна и фалшива, няма никакво значени както тогава, така и сега до колкото хората това ги интересува.  Да изоставят Християнството е толкова ужасяваща стъпка за Християните че огромното множество никога няма да е предприеме.  Онези които "изпадат" от Християнството са онези които никога не са били напълно убедени и впрегнати в него на първо място, тоест тяхната идентичност не се е определяла от Християнската религия.  Веднъж щом вашата идентичност се определя изключително от някоя религия, вие сте в сериозен проблем, защото да изоставите своята религия означава да изоставите своята идентичност. Преди няколко месеца, един Свидетел на Йехова ни писа за да изкаже колко отвратен бил от неговата религия  и как сега искал да почита Луцифер – богът на Светлината. Той изля всичката си ненавист към Свидетелите на Йехова. След няколко месеца ни писа отново, и каза че бил "ужасен" и се молел да го приемат обратно в Свидетелите на Йехова. Ние изобщо не бяхме изненадани.  Много хора са жертви на собствения си ужасяващ умствен контрол и той никога няма да ги остави да продължат напред.
Евреите претърпяват хилядолетия ужасяващи гонения и преследвания, кулминирайки в Холокоста. Как може все още да има някой който да продължава да вярва в Яхве след като той толкова пъти се е провалил да си "мръдне пръста" дори за да предотврати което и да е от всичко това ? Може ли да има някаква разумна основа за вяра в Яхве като "добър", надежден, заслужаващ доверие, благороден Бог който е сключил  най-свещенния от всички договор със своите собствени "избрани хора" ?  Това безспорно е най-лошият договор в цялата човешка история. Още по-смайващо е че толкова много Евреи са толкова успешни адвокати.  Никоя разумна личност не би продължила да се съобразява с него. Този договор бе анулиран преди много много време заради пълния провал на една от страните да изпълнява своята част от договорката.  Вярващите Евреи сега вярват в Яхве само като акт на омразен протест срещу останалия свят.  Протоколите на Мъдреците от Сион са считани за фалшификат, но това не означава че този план не съществува. Някой Евреи, техният елит, никога няма да са задоволени докато не отмъстят напълно за себе си на целия останал свят. Маммон е заменил Яхве като техен истински Бог. Банките са синагогите на Маммон. Уол Стрийт е Третият  Храм. Парите са техния нов договор с техния бог, новия  Кивот.  Не за всички Евреи това е така разбира се: само за онези които искат да доминират над всички нас останалите.  Другите са напълно невинни.
Ранния водач на Християнската Църква – Тертулиан казал : "Истина е защото е абсурдно.  Аз вярвам защото е невъзможно". Това все още е основата на Християнството. Лудоста.
Хората са Християни защото ги е страх да не бъдат. Представете си че трябва да разберете значението на живота без да имате Християнството на което да се опрете, без всичкото това комфортно мозъчно промиване, толкова вкоренено че се е превърнало във втора природа. Християните не са сами разбира се. Всички основни религии играят същата игра. Не е "ценноста на истината" в тези религии това за което са загрижени хората, а ритуалите, комфорта, консолидацията, надеждата и опростенческите  "начини" да разбереш света  които тези религии предлагат, тоест тези религии са по-скоро психологически  от колкото философски.  И точно заради това, те не могат да бъдат разклатени от "факти". Те са имунизирани срещу успорване и предизвикателство.  Един атеист като Ричард  Даукинс например, си пропилява времето да спори с тях. Той сам се  проваля  в това да разбере че така атакува тяхната идентичност и психология а не предлага нищо в замяна, нищо което да има същите психологически  изгоди.
Всеки който иска да пребори фалшивите богове, трябва да предложи по-добри богове. Онези които предлагат стерилния вакум на атеизма не могат да успеят. Малко хора са психологически способни да поддържат атеистична нагласа. Дори за яростният атеист  Волтер се счита че се е обърнал към католицизма на смъртното си легло.  
Илюминейшън, религията на Илюминати, е загрижена и взема под внимание и двете – истината и психологическото равновесие и добруване. Аспектът на Илюминейшън който се занимава с истината е високо научен и философски, и за него ще говорим в следващите седмици. Този аспект има определена форма. От друга страна, психологическият аспект може да има каквато и да е удобна форма за да подготви кандидатите към по-комплексния и сложен аспект. Членовете на Илюминати могат да избират каквато и да е форма на религиозна отдаденост и много от тях избират да се фокусират върху древните богове и ритуали на Гърци, Римляни, Келти, Египтяни, Норвежци, Персийци, Вавилонци и т.н.т. Определено най-предпочитаните богове и богини са Митра, Аполон, Афродита, Дионисий, Деметер, Ра, Луцифер, Минерва и Янус. Никой от тези не е считан за "Истинския Бог" (който е наречен Abraxas  - Абраксас от Илюминати) но всички те са психологически ценни и стойностни. Никой Илюминат не следва който и да е от боговете на установените религии, всички от които са деца на Демиурга, психотичен и извънредно  рушащ човешката психика.
Както е жизнено важно за всяка една стойностна религия да се придържа към истината, също е толкова важно и психологическия аспект на такава религия да бъде здравословен, вдъхновяващ и мотивиращ. В този смисъл, всеки трябва да е свободен сам да избира собствения си бог и ритуали. Религии като Авраамовите, които налагат сковани, изключителни начини на почитане за своите последователи са противни, подтиснически, тиранични и отблъскващи и трябва да бъдат противопоставяни от всички почтени, мислещи хора. Индусите с  тяхната смесица от политеизъм  за ежедневна религиозна практика и монотеизъм за абстрактното, философско мислене, имат много по-здравословен модел на религия.
"Християнството" на Исус Христос няма нищо общо с Християнството на Католицизма и Протестанството. Не е ли време хората да чуят истината за Христос ? Има много "истини" за проучване. Може да имате Христос – жената, Христос – хомосексуалиста, Христос – жененият, Христос – езичника, Христос – евреина, Христос – антисемитът, Христос – човекът, Христос – богът, Христос – човеко-богът, Христос – царят, Христос – скромният човек, Христос – борецът за свобода, Христос – магьосникът, Христос – измамникът, Христос – какъвто си пожелаете да бъде. Изберете си един....
 
******

Следват множество цитати от Библията - четирите евангелия на Новия Завет, както и цитати от ранни историци, хроникьори и вярвания на ранни Християнски секти, показващи Исус като много различен образ, на моменти, като всичко споменато по-горе. Оформя се доста противоречив образ, и съвсем нарочно. Като най-малкото противоречие което може да се изтъкне е че този когото наричаме Исус Христос (това е Римо-Гръцкото му име все пак) е Йешуа бен Йосиф - истинското му Еврейско име, и съвсем не е русокосия синеок Ариец както Църквата е наложила този образ, а съвсем естествено и закономерно е традиционно изглеждащият за онези земи и времена - тъмен, ортодоксално изглеждащ Евреин с типичната присъща прическа и облекло. Такъв образ би бил неатрактивен за Християнската  Църква и не би привлякъл масите, защото се свързва с изключително затворенната, племенна религия на Евреите - Юдаизъм, които на свой ред пък са презирали "отцепника" и всички негови поседователи. Следователно е трябвало да се наложи образ който би привлякъл всички не-Евреи и би отдалечил корените на истинския Йешуа бен Йосиф от своя оригинален произход. Аргументите са много интерсни и някой ден може да се захвана да ги преведа. За тези които знаят английски, продължението на този материал за който говоря ще го намерите лесно, заглавието на този откъс е същото както и в сайта : The Jesus Myth.

неделя, 3 април 2011 г.

Илюминати срещу Фримасони

Илюминати са основателите на фримасонството, но не те го управляваха (тогава) и сега. Илюминати винаги оставят сателитните им организации да се развиват по техен собствен път и начин, поради факта че те (Илюминати) нямат достатъчен брой членове които да управляват и  тези сателитни организации.
Фримасонството започна като благородна, героична и бореща се с установения ред  - Стар Световен Ред (монархии, фамилни династии, корпоративни интереси, фалшиви религии насаждащи робска психика обслужваща власта и едрия капитал и тесните аристократични кръвни линии в стремежа им да задържат постоянно господството на наследствено имащите непропорционални богатства спрямо личният им принос  за цялото общество), организация отдадена на разпространението на просветляващи и издигащи човешкия дух ценности и изцяло нова социално- политическа хуманна система в полза на всеки един индивид с равни условия за просперитет, лично щастие и развитие на пълния потенциал на дарбите и аспирациите и тяхната заслужена оценка.
Основният проблем с Фримасонството е че се разрастна твърде бързо. Точно поради това, Фримасонството скоро  беше набелязано от  Стария Световен Ред  като слабото звено в съпротивителното движение, такова което може да се „обърне“ в тяхна полза. И се оказаха прави.
В началото Фримасонството включваше само меритократични (от Merit – на английски – заслуга, качество, достойнство) личности, високо отдадени на политическа и религиозна трансформация на света, но, с бързото си разрастване  много от новоприетите  членове нямаха нито едно от тези реформаторски желания и качества  а бяха там само от любопитство относно тайните и церемониалните практики на Фримасонството.
Това е една от главните причини поради които Илюминати остават сравнително малка организация от само няколко хиляди членове по цял свят. За сравнение – само в САЩ има над  48 000 Фримасони.
Само чрез  строги и убедителни качества съответстващи на идеите за които се борят Илюминати нови членове биват приемани, и то след няколко годишно наблюдение.  Критериите не са фамилни, финансови или статут в обществото.  За разлика от съвременното Фримасонство където се залага на статута, родствения произход и връзки и финансовата състоятелност на членовете.
По този начин Илюминати се стреми да се опази от катастрофата която сполетя Фримасонството.
Илюминати използва „клетки“ от трима старши членове отговарящи за набирателната политика и съвместимоста.
Клетката състояща се от трима Илюминати която е отговорна и се грижи за този сайт е така наречената „комуникационна клетка“ (една от същите такива клетки, всички действащи независимо една от друга и занимаващи се и с разнообразни други проекти) но нямаща влияние над набирателните клетки. Ние им предаваме данни за индивиди които са се свързали с нас и са изразили интерес към присъединяването им към Илюминати и осигуряваме препоръки (ако сметнем) но на практика всички такива кандидати са в така наречения „наблюдателен лист“. Това значи че напредъка на такива кандидати се наблюдава в период от няколко години за да се види дали са отдадени, устремени, меритократични личности които не са предразположени към корупцията на Стария Световен Ред. „The Movement  - Движението“ сега е опитната почва където желаещите да се присъединят могат да демонстрират техните качества.
Отново трябва да подчертаем че Илюминати са коренно противоположни на Фримасоните. Ние не сме група която иска да има ложи във всеки град, нито да има масово членство с вливащи се пари, власт и влияние.
Не може да бъдете приет в Илюминати защото познавате някой който познава някой и т.н.т. Не може да бъдете приет защото сте богат и известен. Не може да бъдете приет само защото сте любопитен да научите тайни. Трябва да сте правилният тип, и обикновено отнема години за да решим дали сте такъв или не.
Илюминати отхвърля съвременното Фримасонство напълно защото то бе похитено от така наречените „Звездни фамилии“  (кръвни линии) на ССР (Стария Световен Ред) и се превърна в тяхно основно средство за задържане на власта им. Всеки член на ССР е Масон, с тази разлика че те принадлежат на изключително специални ложи към които никой обикновен Масон никога не е приет.
Това което повечето хора „знаят“ за Илюминати се отнася за периода когато под управлението на Великия Майстор (учител) Адам Вайсхаупт , съществуването на Ордена стана обществено достояние.
Вайсхаупт беше професор, обществен и военен правист и философ. Той беше твърдо решен да придвижи напред  плана за Просветление (самото име на Илюминати идва от английската дума Illuminati – Illumination – Illuminated – Просветлени, Просветление), план който имаше две главни цели :
а) Да атакува идиотското, лицемерно, двулично, не логично, покварено  и корумпирано подтисничество на Християнството (както всъщност  и трите религии произтичащи от Еврейския „бог“ Яхве (Йехова) – Юдаизъм, Християнство и Ислям) и :
б) Да   атакува неравенството, нечестноста, тиранията, елитаризма, несправедливоста и подтисничеството на европейските монархии и арогантната аристокрация която ги подържаше.
Вайсхаупт беше високо образован академик (както  много членове на Илюминати), отдаден на осъществяването на Нов Световен Ред основан на меритокрация (политическа система не на класови или партийни принципи и интереси а на  личности с доказани най-добри  качества във всяка област), където всяка една личност има равен шанс и може да се издигне до там до където и позволяват нейните таланти и  способности.
Изумително е че Новия Световен Ред на Вайсхаупт е превърнат от съвременната митология от средство за отхвърляне на тиранията във средство което според  обезумелите анархо-капиталист-либертарианци с техните променящи образа си гущери, теории за куха земя, противоречивата планета Нибиру чието съществуване още не е доказано от съвременната астрономия и общество контролирано от микрочипове ще донесе върховната тирания в която светът се управлява от извънземни фашисти. Как всеки разумен човек би уравнил  това което Вайсхаупт в действителност казваше с това което либертарианските лунатици твърдят че бил казал ?
Новия Световен Ред  на Вайсхаупт (терминът  е негов, въпреки че идеите за такъв нов ред са от преди хилядолетия) е най-доброто нещо което може да се случи на този свят. Това е начина по който светът ще се придвижи от бедняшкия свят на Стария Световен Ред към мечтаното общество предвиждано от филма Стар Трек например. В кое общество бихте искали да живеете ? Само врагове на меритокрацията,  справедливоста, братството, свободата и равенството са срещу Новия Световен Ред на Вайсхаупт.
Отхвърлете всички онези които заклеймяват Новия Световен Ред. Той е всичко към което трябва да се стремим : свят в който всички ние имаме най-добрите шансове да постигнем най-доброто от себе си, да използваме талантите си в максимална степен, да постигнем максимално себеудовлетворение.
Основния проблем на Илюминати е тяхното собствено творение – Фримасонството. То бе предвидено като движение което да прокара каузата на Илюминати.  И първоначално то постигна точно това което се очакваше от него. В частност то спомогна по времето на френската революция да бъде отхвърлена злата монархия на Луи  XVI. Преди това Фримасонството даде възхода на Републиката на Американските Съединени Щати където великият Илюминат Томас  Джеферсън беше главният автор на вдъхновяващата Декларация за Независимоста.  Отношенията изразени там са това за което се борят Илюминати. Въпреки това, анархо-капиталист-либертарианците които перверзно твърдят че са на страната на истината, свободата и справедливоста –  се противопоставят на тези принципи.
Томас Джеферсън подсигури че Америка ще позволява на своите граждани да почитат Бог по какъвто и начин те изберат, тоест че няма да има държавна църква, държавна религия, няма да има изисквания към хората да следват определени религиозни практики.
Първата поправка в американската конституция казва:
„Конгреса няма да прави закони в полза на установена религия, или забрана на свободно изразяване на такава. Няма да възпрепятства свободата на словото  или на печата. Няма да ограничава правото на хората мирно да се обединяват в групи и да искат петиции и промени касаещи неправди.“
Строга „разделителна стена“ между религията и държавата беше подържана, точно както една здравословна държава би трябвало да бъде.
Ето защо сега е толкова изумително  че Америка се е превърнала  в  такава Християнска Фундаменталистка  нация която сляпо подкрепя Израел, нация която има изключително религиозна самоличност, тоест – няма „стена на разделение“  между държава и религия в Израел. Всъщност точно обратното – това е юдейска държава. Има само една друга такава държава в света която дори стига по-далеч и определя себе си като религиозна република – Иран. Иран е ислямистка република където няма разделение на религията от държавата. Точно обратното – религията диктува държавната политика и съвсем закономерно налива омраза към всички неверници, най-вече юдейския Израел и християнска  Америка (не че не са си го заслужили с двойните си стандарти във външната си политика). Иран е осъждан постоянно за своята политика от света и най-вече от Америка и Израел, но Америка никога не критикува същите качества у Израел – държавата която получава най-големите помощи в света ежегодно от САЩ и извършва геноцид спрямо палестинците (за което отношение е осъждана не еднократно от много други държави).
Държавния глава във Великобритания е и глава на  държавната църковна институция в Англия – Англиканската църква.  Как може монарх да е водач на религия ? Това е абсурдно.  Чий интереси защитава такава религия тогава ? На хората и на коя определена група от тях или на монарха ?
Много държави са предимно мюсюлмански, горко на тези които живеят там и не почитат Исляма.
Държавните религии са едни от най-големите злини от всичко. Религиозните нации трябва да бъдат бойкотирани и отлъчени от световното общество.
Модерна държава без монархия и държавна религия – това беше първата част от плана за Нов Световен Ред на Адам Вайсхаупт. Той искаше американския модел да се разпростре върху всяка европейска нация подтисната от монархия и държавна религия.  За нещастие Америка скоро се корумпира и поквари като европейските държави но вина за този провал имат хората които бяха допуснати да се издигнат на власт, не с принципите върху които Републиката беше основана. Онези принципи никога не бяха напълно приложени. Ако бяха, Америка би се превърнала в най-великият фар на надежда за човечеството който беше заплануван да бъде. Америка още може да стане такъв фар.
Само онези които са срещу основите на американската република биха се възпротивили на Новия Световен Ред на Вайсхаупт. И в действителност много анархо-капиталист-либертарианци наистина оплакват създаването на Америка като му  лепят етикет на зловеща масонска конспирация. Америка не се разви така както основателите и имаха намерение, но това беше защото „Империята“ отвърна на удара, тоест Стария Световен Ред  разбра как да саботира чудесния американски експеримент.
Те избраха Фримасонството като троянски кон който им позволи да се инфилтрират в новата американска система на управление. Това беше логичният и перфектен избор след като повечето от водещите фигури в американската революция бяха Масони. Илюминати имаха намерението Масоните да са Enlightenment warriors (войни на просветлението) – благородни, почтенни,  принципни и движени от меритокрация, но ССР прибегна до най- старите изкушения : алчност и страст към парите, власт, слава, секс и влияние. Те превърнаха Фримасонството във „тъмната страна“ посредством простата и ефективна употреба на подкупи и корупция. Това е любимата им тактика която винаги използват спрямо техните врагове, и рядко тя е не успешна.
Фримасонството сега е отвратително, безпринципно, самообслужващо се тайно общество от freeloaders (придобиващи облаги от обществени или лични проблеми без компенсация), carpetbaggers  ( в съвременния американски разговорен език - политици в области в които нямат нужните знания, в райони чийто проблеми не познават но избирателната система им позволява да спечелят повече гласове, политици работещи за лична облага), безпринципни и деспотични индустриалци, гангстери, рекетьори и всички които са там само за да направят бързи богатства.
Единствената разлика между мафията и Фримасонството е че мафията е извън установения ред а Фримасоните са установения ред.
Всеизвестният гангстер и мафиотски бос Ал Капоне е казал :
1)      „ Капитализмът е официалният рекет на управляващата класа“.
2)      „ Ще стигнете много по-далеч с добра дума и оръжие, отколкото  само с добра дума“.
3)      „ Построих организацията си върху страх“.
Това са същите принципи на ССР. Истината е че ССР са гангстерска конспирация  която се третира като легитимна. Вашингтон и Уол Стрийт са пълни с гангстери крадящи от обществото посред бял ден.  Заглушавайки техните врагове и правейки всичко възможно за да напредват „тяхната работа“.  Като в мафията – те са семейни мъже и жени, напълно отдадени техните деца да получат много повече от всички други деца. Като мафията, използват сила за  да постигнат своите желания. Те са престъпници облечени в мантия от фалшива порядъчност.
Икономистът Джон Мейнард казва : „ Капитализма е смайваща вяра че най-злонамерените  хора ще направят най-злонамерените неща в огромна полза на всички“.
Не е ли време да помъдреем ? ССР са лукави капиталисти (тоест рекетьори), и те нямат никакво намерение да направят каквото и да било за благото на всички други. Те са изцяло само за себе си. Вижте Уол Стрийт – големината на бонусите им е единствената им грижа.  Целия свят може да върви по дяволите стига те да си получат супер раздутите бонуси.  Ако бонусите им бъдат отказани заплашват че ще напуснат страната и ще отидат там където са по-добре оценени.  Това в общи линии е и тезата на отвратителният роман на Айн Ранд –  „Отърсилият се Атлас“.  В него се говори че без малцината супер богати и привилигеровани  „господари на света“, двигателите на икономиката и бизнеса,  човечеството е загубено поради „невежеството“ си и как то никога не трябва да възстава срещу неговите господари защото те могат да го накажат като го лишат от своето присъствие и спрат да му дават жалките си подаяния.
Всички трябва да улесним възможно най-много тези хора да отидат някъде другаде. Всяка нация би била по-добре без тези социопати.
Най-страшната връзка на нашето време е между Вашингтонските фримасони и еврейските банкери от Уол Стрийт.  Банките осигуряват финансовата мощ докато масоните осигуряват политическата и социална сила - същински брак от ада.
Челси Клинтън,  дъщерята на бившия президент Бил Клинтън и настоящият държавен секретар Хилари Клинтън се омъжи за Марк Мезвински – еврейски банкер от еврейската и най-могъща световна банка – Голдман Сакс. Син на бившата конгресменка  от Пенсилвания Марджъри Марголис - Мезвински и бившия конгресмен от Айова Ед Мезвински.  Ето как Стария Световен Ред работи : династични бракове между банковия и политическия свят, постоянно разширявайки техните финансови и политически сили.  Случва се точно пред лицата ни. Колко време ще трябва Марк Мезвински да влезе в борда на директорите на Голдман Сакс ? И Колко време ще трябва Челси Клинтън да се кандидатира за президент ? Това вече се е задействало.  ССР вече подготвя пътя за тези двама избранници.  ССР вече работи по тези проекти.  Други вече са отхвърлени, блокирани без оглед на качествата им.
Векове на ред  Европа се управляваше от група кралски  фамилии които се кръстосваха  безспирно в династични бракове за да консолидират и умножат богатствата  и силата си.  Кралството вече не е това което беше но ССР просто го замени с нови династични бракове между банкери и политици, онези които контролитрат нашите пари и онези които контролират законите които ни управляват. Управляват ни със същата арогантност и егоизъм както монарсите от миналото.
На младини Бил Клинтън е бил член на младежката масонска асоциация „Order of De Molay“ (Ордена на Дьо Моле – отново изопачена версия на друга сателитна организация на Илюминати -  Ордена на Тамплиерите от 13ти век, и неговия Велик Майстор Жак Дьо Моле който бива изгорен на клада с почти всички други рицари тамлиери от френския крал Филип IV с покровителството на Ватикана). По-късно Бил  Клинтън влиза в ултра елитарната и крайно секретна ССР Масонска ложа наречена „The Golden Star of Minerva“ ( Златната Звезда на Минерва). Трябва да се отбележи че  много от имената и символите асоциирани с Фримасонството  произлизат от Илюминати – основателите на Фримасоните. Сега Илюминати гледат с отвращение как техните древни имена и символи са осквернявани по най-позорен начин от съвременните шарлатани Масони отчаяно претендиращи за автентичност.
Хилари Клинтън сега има близко приятелство с Британския външен министър Дейвид Милибанд който както съпругът на Челси Клинтън е евреин (братът на Милибанд – Ед Милибанд също е висш Британски политик). Можем да сме сигурни че няма да има никакво значително влияние върху Израел от Америка и Великобритания за да накарат Израел да спре тяхното позорно отношение към палестинците.
Кога ще се събудят хората ? Не може да позволяваме вечно тези династии да продължават да трупат все повече и повече сила.
Никога не забравяйте най-страшното сътрудничество : Масонска сила и еврейски пари, оста на злото околко която Стария Световен Ред се крепи.
Народа на Израел твърди че Бог ги завел в „Обещаната земя“ и те имат божественото право да са там. Разбира се, палестинците някога известни като Канаити са били в земята на Канаан много преди  Юдеите  да се покажат там с тяхната „божия армия“.  Не израелтяните а те – Канаитите, днешните палестинци са хората които имат легитимното и историческо  право да наричат Канаан (Ханаан),  тази земя своя родина.  Само Сатаничен бог би обещал на хората  земя която вече е населена от други хора.  И вижте колко ефективно се оказва това сатанинско обещание :  хиляди години по-късно конфликт и омраза процъфтяват в така наречената  свещенна земя.
Историята от Стария Завет  за това как Юдеите насилствено завзели контрол над Канаан с помоща на техния партизански, насилствен Бог  е един от най-ужасните и шокиращи разкази представяни някога на света.  Такава история да бъде вкарана в „свещенна“ книга и налагана на милиарди хора от няколко хилядолетия е един от най-големите грехове извършeн някога срещу човечеството. Марцион (Марцион от Синоп – гръцки еретик от ранното християнство – първи век след Христа) е прав че такава болна книга трябва да се третира единствено с ужас и погнуса. Много по-добре би било за света ако такава история никога не беше разказвана.
Но трябва да се подчертае че има много добри евреи които се противопоставят на еврейското банкерско братство.  Не може и дума да става за антисеметизъм. Когато говорим за италианската мафия или за руската, никой не приема че става дума за целия италиански или руски народ и никой не ни заклеймява. Но когато кажем и най-малкото срещу някой еврейски мафиот веднага биваме заклеймявани като антисемити и нацисти мразещи евреите. Владеейки политиците и медиите – така се измъкват от всякакъв публичен надзор.
Стария Световен Ред се състои само от 6000 човека : малък брой от супер богати евреи, малък брой от супер влиятелни Фримасони,  малък брой от аристократични и кралски фамилии (предимно от Европа), малък брой от супер звезди и знаменитости и малък брой от самообслужващи се „интелектуалци“ и пропагандатори. Те са подкрепени от висши членове на световните секретни служби (военни и полицейски) и разузнавателните служби.
Доколкото Илюминати създадоха Фримасоните и Фримасонството се превърна в обратното на това за което беше създадено – не е изненадващо тогава че Илюминати са осъждани и презряни в някои кръгове. Но това не е справедливо. Фримасонството беше корумпирано и покварено от ССР. Вече не е благородното братство замислено по начало от Илюминати. Ето защо Илюминати сега защитават напълно различно средство за напредване на Новия Световен Ред, такова в което всяка мотивирана личност може да допринесе.   The “Movement” (Движението) както е описано на този сайт е начина напред който може да промени света. Ти също може да си част от него.

За предателството



Предателите винаги твърдят че престъпват най-строгите клетви в полза на цялото човечество. Разбира се те го правят изцяло по  техни егоистични подбуди  или от жалък реваншизъм и отмъстителност.
Никое тайно общество никога не би насърчавало  предателството. И никой член от който и орден и степен не би казал че предателството на древни тайни би допринесло добро за човечеството. Представете си катастрофата която би настъпила в резултат ако такива ценни тайни попаднат в ръцете на хора и институции като Фокс ТВ, Рупърт Мърдок, Стария Световен Ред и най-вече Сатаната и неговите властелини. Нищо не би било по-пагубно.
Членовете на Илюминати се заклеват в тайни ритуали да не разкриват нищо освен ако не са били инструктирани изрично от Великия Майстор да го направят.
Много хора приемат че всяка тайна до която не им е оказан достъп е по дефиниция лоша.  Отказват  да  разберат че много тайни са такива не поради лични егоистични причини. Такива тайни са запазвани и защитавани от онези които биха искали да унищожат истината. Ако самото същество на такива тайни беше добре да се разкрие, то това щеше да бъде направено много отдавна.
Гностиците учат че този, материалният свят е творение на  Сатаната и че трябва да придобием тайното и върховно знание (гносис) за да се освободим. Какава възможна причина би имал някой който предава тези тайни на управляващите света, на Сатаната и неговите владетели ? Няма по-сериозно предателство от това. Съдбата на милиарди човешки души е заложена на карта, и Сатаната държи повечето от тези души в своя хват. Никоя нация не би предала своите тайни на смъртните си врагове, и никое тайно общество.
Вярно е обаче че времената се променят и Илюминати сега считат че определени знания трябва да се отпуснат сред общественото пространство за да разсеят грешните интерпретации и дезинформацията обгръщаща Илюминати. Целта на този сайт например е да даде на заинтересуваните знания  които са достъпни на шеста степен членове на Илюминати.
Тримата отговорни за този сайт са седма степен Илюминати и работят за приемането им в последните три  „мистериозни“ степени на обществото.  Най-висшата степен (десета) има само дванайсет членове и те съставляват  управителният съвет на Илюминати. Сред тези дванайсет членове се избира Великият Майстор. Както при папството – тази последна степен следва „реда на умрелият“ , тоест член на управителният  съвет трябва да умре за да бъде приет нов.

За героите и героизма

Източник: http://armageddonconspiracy.co.uk/index.htm

Живеем в искуствен свят отдаден на евтини удоволствия, евтини забавления и постояно отвличане на вниманието. Едва ли някога е било по-трудно да бъдеш герой. И колкото по-трудно става, толкова нашта култура отчаяно се наводнява с образи на герои.

Но „героите“ на съвремието са смешници. Дейвид Бекам печелейки 25 милиона годишно не е герой. Въпреки това той е представян на огромни билборди като героична фигура. Също и Брад Пит, Джордж Клуни, Боно и целия останал парад на изродите и знаменитостите.

Героизма сега е стока която може да се купува и продава. Марка която се рекламира и произвежда. Героите в миналото са били хора които са рискували живота си за свойте общества и са се сражавали срещу превъзхождащи ги сили, често без никаква оценка от техните съвременници. Сега са супер богати мъже и жени които оставят впечатлението за герои играейки във героични филми или се представят добре в големи спортни събития. Но Роджър Федерер не е герой. Той просто е успешен тенис играч. Тайгър Уудс не е герой. Той просто е някой който играе голф по-добре от много други и бива заплащан екстравагантно за своя талант. Тиери Анри не е герой. Той просто е добър футболист. Често мамещ, преструващ се за да победи противниковия отбор. Кое е героичното в това ?

Модерната версия на героизма е подигравка и перверзия на истинския героизъм. Всичко което е най-съкровено бива покварено и тривиализирано в нашта съвременна култура.
Трябва да се свържем обратно с истинския героизъм. Това никога не може да стане в капиталистическа система която използва „героизма“ за да продава варен фасул, бира, ножчета за бръснене или видео игри.

По ирония обаче, никога не сме били толкова способни да показваме какво е героизъм както сега, но всичко е само шоу и липса на съдържание. Симулация на героизъм, имитация, евтини образи. Населяваме измамния свят на ерзац героизма.

За дрогата...



Това е доказателствено базиран подход, вместо „морален“. Например, има много моралсисти които отричат всеки опит за легализация на наркотиците. Меритократичния подход ще изтъкне най-голямото доказателство с което вече разполагаме в този контекст. Между 1919 и 1933, в Америка бе извършен така нареченият „Благороден Експеримент“, по-добре познат като Сухия Режим, вдъхновен от моралистичното,  въздаржателско движение.  Америка направи продажбата на най-широко използвания наркотик в света – алкохола, нелегален. Резултата бе катастрофален. Доведе до още по-голяма  употреба на  нискокачествен и съмнителен алкохол в скрити бардаци, криминализира много от обикновените граждани и даде космическо ускорение на гангстеризма.  Сухия режим се провали тогава, проваля се и сега по отношение на други наркотици. Моралистите не трябва да бъдат  допускани да натрапват тесногръдите  си виждания на всички други.
Наркотиците трябва да бъдат легализирани, позволявайки производството им от фармацефтичните компании и осигурявайки добър качествен контрол и консистенция на тези продукти – за разлика от сегашната каша в която никой не може да е сигурен за какво плаща когато купува нелегални наркотици. Гангстерите ще бъдат изхвърлени от бизнеса, „подземната“ икономика ще бъде смачкана и наркотиците ще бъдат таксувани също както и алкохола и цигарите, за да допринасят на данъкоплатците. Ако след  десет години легализацията на наркотиците е довела до сериозни последици, тогава тази политика ще се изостави и ще се пробва нещо друго. Важната точка тук е че, доказателството – не моралистите трябва да решават  политиката.

Библията - лъжи и контрол

Източник: http://armageddonconspiracy.co.uk/index.htm

Една от най-закодираните книги в световната история е Библията. За съжаление, въпреки че повечето хора на Запад притежават копие, малко всъщност са я чели. Ако бяха, щяха да разберат че са чели потресаващо обяснение как Сатаната е успял да наложи преклонение към себе си като към  Бог. Няма по изключително нещо от това госпелът на Сатаната да се чете гръмко в църкви и синагоги по цял свят и „вярващите“ да викат Алелуя! Считат че са по пътя към спасението но на практика проклятието е там на където са се запътили.
Ще ви покажем някои проблясъци от някои от истинските събития които са замаскирани в Стария Завет, но ви насърчаваме сами да ги прочетете в Библията. Когато стигнете до края, ще усетите истинския, серен мирис на Дявола.
Авраам
Авраам е патриарха на Юдаизма, Християнството и Исляма. Предвид  насилствената история на тези три религии, вероятно няма друга личност с толкова кръв по ръцете си както Авраам. Спомнете си че това е онзи психопат който бе готов да отдаде в жертвопиношение своя собствен син на своето божество. Кой здравомислещ човек би искал да почита Бога на този луд човек?
Разбира се обаче, има една скрита тайна в опита на Авраам да извърши това ритуално жертвоприношение и тя е : Исаак изобщо не е негов син. Още по забележително е истинската самоличност на истинския баща на Исаак.
Ако прочетете глави 12 и 20 от Битие, ще видите че на два пъти Авраам се преструва на брата на иначе красивата си жена Сара (и полу-сестра), с цел да я предложи на богати и властни мъже. В единия случай не на кой да е ами на самия египетски Фараон, а в другия случай на по-ниско стоящият цар наречен Абимелех.  Едва ли някой би преписал достойнство, чест, благородство, кураж и справедливост на Авраам. Той е олицетворение на своя мрачен, злокобен „Бог“. Жалката му страхлива защита е че е направил това само за да спаси своя собствен живот. Това е човека толкова възвеличан от Евреи, Християни и Мюсюлмани. Това говори много за тези хора и техните вярвания. Авраам е първия в света възвеличан сводник който кара жена си да проституира за да се замогне. И в двата случая това му носи  все повече богатства.
Забележете че Сара е почитана като образец за добродетел. Тя е била неплодородна и за да има Авраам все пак деца, тя му е предложила Хагар – нейната прислужница като втора съпруга. Забележете че Сара е била достатъчно богата за да има лична прислужница и е допускала полигамия.  Забележете също така че Хагар обикновено се определя като дъщеря на Фараона.
Авраам и Хагар имат син наречен Ишмаел (Исмаил – от който Мюсюлманите считат че водят своето начало в най-ранни времена). Ето какво казва Битие 16:12 за Ишмаел: „Той ще бъде между човеците като див осел,  ръцете му ще бъдат против всички, и ръцете на всички - против него,  ще живее пред лицето на всичките си братя“. Дали това не предопределя дългия конфликт между Евреи и Мюсюлмани, и изключителното насилие което често се свързва с Исляма и доктрината му за Джихад (Свещена война)?
Като по чудо, на 90 годишна възраст (Авраам е бил на 100??) яловата Сара внезапно става плодородна и ражда Исаак (според Битие). Истината обаче разбира се е следната: Сара никога не е била неплодородна. Тя ражда Исаак на много по-ранна възраст, и неговият баща е самият Фараон на Египет.
Синът на Авраам - Ишмаел е син на дъщерята на Фараона – Хагар. Докато доведеният му син Исаак е сина на самия Фараон. Авраам е тясно свързан с египетското кралско семейство. Исаак и Ишмаел - двамата имат египетската кралска кръв във вените си. Авраам и Сара не са скромните номади според наложения от Библията образ. По-скоро Авраам е регионалния губернатор (владетел) на египетската империя, патриарх на елитно семейство и близък на Фараона.
Това е ключово за разбирането на няколкото иначе озадачаващи събития от Библията. Библията е разказ за елитна старо-еврейска  фамилия която е имала и има до ден днешен огромно и пагубно влияние над света.
Египет е бил значително време под  управлението на „Hyksos“ (чуждестранни владетели) от Севера (включително земята на Ханаан/Канаан). Двамата – Фараона и Авраам са „Hyksos“. „Hyksos“ често са изобразявани като носещи плащеници  от „много цветове“.
Синът на Авраам – Ишмаел от фараонската дъщеря Хагар е имал предимство пред Исаак заради кралската кръвната линия която също като еврейството се предава по майчина линия. Освен това Ишмаел е собствена кръв и плът от Авраам, за разлика от Исаак. Авраам считал Исаак – сина на Фараона като заплаха която трябвало да се елиминира. Авраам завел Исаак до уреченото място където трябвало да направи жертвоприношението на своя си Бог но бил разубеден от Сара която го умолявала.  В Стария Завет истината е обърната наопаки, казвайки че Исаак бил предпочитаният син на Авраам а не Ишмаел, като по този начин историята става необяснима и невероятна.
Що се отнася до племенника на Авраам – Лот, той предложил двете си девствени дъщери на хората от Содом с думите (Битие19:8): „Ето, имам две дъщери, които още мъж не са познали; по-добре тях да изведа при вас, и правете с тях, каквото искате...“. „Бог“ по-късно унищожил Содом и Гомор но нямал никакъв проблем да запази живота на този зъл човек Лот който предложил собствените си девствени дъщери за изнасилвания. По-късно Лот и двете му дъщери извършили кръвосмешение и всяка му родила син (Битие 19:30-60).
Исаак отгледал Исав и Иаков, и скоро настъпил братски раздор между тях (Битие 25:27-34). Тези редове прикриват истината че Исав е подложен на бедност и глад от Яков, който след това настоял Исав (първородния син на Исаак) да предостъпи първородното си право на наследство на богатството на баща си Исаак, който пък го наследява от Авраам.
Иаков по-късно е наречен „Израел“, тоест този отблъскващ човек е истинския баща на израелската нация. Той, Авраам и Лот са трима от най-мерзките и отблъскващи характери в историята. Истински Сатанински триумвират.
Иаков (Израел) имал дванайсет синове и една дъщеря от двете си съпруги Лия и Рахел и техните лични прислужнички Бела (Bilhah) и Зелфа (Zilpah), които също станали негови съпруги, точно както Хагар станала допълнителна съпруга на Авраам.
Братска борба отново избухнала и ни се казва че единият брат (Йосиф) е продаден в робство в Египет от ревнивите си братя. Йосиф с неговата плащеница от много цветове (показваща неговото Hyksos наследство), крайно невероятно се издига от статут на презрян роб до главен министър на Фараона и практически управник на Египет.  Тази трансформация е сякаш африкански роб от памучните плантации в ранните години на 19ти век в Америка да се издигне до Президент, тоест това е не възможна версия от събития.
Истинската история е че Йосиф е част от изключително наследствено и влиятелно семеиство с най-близки връзки до египетското кралско семейство и следователно не трябва да ни изненадва че се е издигнал до степен съветник на фараона. Той е отгледан за това.
Йосиф направил своето семейство губернатори на земята Гошен в Египет, подарена му от фараона за неговата вярна служба. Гошен бил пълен с Hebrews (старо-евреи) и Канаити/Ханаити лоялни към Hyksos династията.
Тази династия обаче била отхвърлена в един момент и влиянието на Авраамовата фамилия претърпяло рязък спад. Новият управляващ режим в Египет нямал доверие и мразел онези които подкрепяли Hyksos-Фараоните. В Изход  1:8-14 четем:
8. И възцари се в Египет нов цар, който не знаеше Иосифа,
9. И рече на народа си: ето, родът на синовете Израилеви е многоброен и по-силен от нас;
10. Да измъдруваме нещо против тях, за да се не размножават; инак, кога се случи война, ще се съединят и те с нашите неприятели, ще се въоръжат против нас, и ще излязат из (нашата) земя.
11. И поставиха над тях надзорници на работите, за да ги изнуряват с тежки работи. И те съградиха на фараона градове за припаси: Питом и Раамсес (и Он, сиреч Илиопол).
12. Но колкото повече ги изнуряваха, толкова повече те се размножаваха и толкова повече нарастваха, тъй че (египтяни) се страхуваха от Израилевите синове.
13. И затова египтяни с жестокост караха Израилевите синове да работят
14. И правеха живота им горчив с тежката работа над глина и тухли и с всяка полска работа, с всяка работа, на която ги караха с жестокост.
С други думи, Евреите прежияли катастрофален обрат на съдбата когато династията от Фараони  която ги издигнала била свалена. Новата династия светкавично прочистила Еврейското влияние и ги подчинила в робство.
Елитното Авраамово семейство загубило всичко което имали, всичките привилегии на които се наслаждавали, всичката огромна сила и влияние които държали. И въпреки това,  с тях все още не било свършено.  Въпреки че нямали видимо богатство, те криели голямо съкровище. Установили тайно общество, финансирано от това съкровище, чиято цел била да работи за деня когато ще възвърнат предишната си слава.
Въпреки че били политеисти, както всички Евреи от онова време, в тяхното отчаяние и желание за мъст, те се обърнали още повече към едно конкретно божество, техния дивашки Бог на войната – Яхве. Бог на гръмотевици и светкавици, на вулкани и бури, разярен Бог, Бог на омразата и разрухата, на безграничното насилие и отмъстителност. Не друг а самият Сатана.
Това древно общество е първото въплащение на Братството на Сенките. Тяхната задача – да се прикрият в сенките докато дойде време когато ще се появят отново на открито за да управляват земята.
В крайна сметка успели да внедрят един от техните в най-високата възможна позиция – главен министър на Фараона, точно както бил Йосиф. Въпросната личност е (Yuya) а Фараона бил Аменхотеп III. Някои изследователи считат че Yuya и Йосиф са една и съща фигура на основанието че Yuya е израстнал на власт по време когато Евреите са били роби, но на практика никой открит Евреин не би бил допуснат във вътрешните кръгове на Фараона. Знаело се е че Yuya не е египтянин. Той твърдял че е от Асирия. Фактически е бил прикрит Евреин.
Дъщерята на YuyaTiye се жени за фараона и едно от техните деца е вероятно най-загадъчния фараон в египетската история – Аменхотеп IV, по-познат на историята като Ехнатон, първият монотеист, по-късно заклеймен като еретик. Историка Хенри Бристед описва Ехнатон като „първият индивид в историята“.  Той е съпругът на Нефертити , една от най-славните красавици на всички времена, и неговия син и наследник (от друга съпруга) е момчето Фараон Тутанкатен, познат на света като Тутанкамон от бляскавата гробница.
Yuya бил монолатрист, тоест той приемал и почитал и много други божества но постоянно и последователно се кланял само на едно – Яхве. Дъщеря му  Tiye предала неговите вярвания на сина и Ехнатон и наблягането на само един Бог довело Ехнатон да стане изключителен монотеист който отхвърлил всички други божества за сметка на едино  определено.
Ехнатон обаче не бил повлиян от вярванията в Яхве. Вместо него, почитал Богът на Светлината, представян като слънчевия диск – Атен. Това е продължение на стария култ към Бога Слънце Ра, центриран в Хелиополис – „града на светлината“. Ра бил комбиниран с Амон (скритият) превръщайки се във великия Бог Амон Ра. Огромен комплекс от храмове бил построен в Карнак за почитането на Амон Ра, неговата съпруга Мут и техния син Хонсу.  Власта на свещенниците на Амон Ра съперничела на власта на Фараона (точно както по-късно, силата на Еврейските свещенници съперничила на Еврейските царе).
Ехнатон започнал строеж на нова столица наречена Ехнатотен с велики храмове на Атен в Амарна. Свещенниците в Карнак и Хелиополис  били възмутени от новия режим и търсели как да го саботират.
Малко преди смърта си през 1939, великият Еврейски психолог Зигмунд Фройд пише една от най-революционните книги на миналия век. В „Моисей и Монотеизъм“, Фройд твърди че Моисей е бил египетски благородник на служба при Ехнатон, означавайки че най-великия от всички Евреи е всъщност египтянин а не Евреин. Факт който следващите Евреи са крайно решени да погребат завинаги.
Други твърдят че Мойсей е по-възрастния брат на Ехнатон, коронования принц Тутмос, който или е умрял преди баща си Аменхотеп III или е прогонен в немилост и изчезнал от официалната история.  Ахмед Осман твърди че Моисей е самият Ехнатон, което ще значи че Тутмос е Аарон – по-големият брат на Моисей. Осман също твърди че Тутанкамон е Исус Христос, което не е чак толкова нелепо колкото звучи.
Всъщност Фройд е прав. Моисей е Тутмос – лоялен и способен египетски генерал и член на голямото египетско царско семейство/фамилия.  За своята служба Тутмос е бил направен губернатор на периферната провинция Гошен с нейното голямо робско население от Евреи и семитски наследници на които той налага ревностно  новата религия на Атен.  Неговия по-голям брат който света познава като Аарон (въпреки че и той имал египетско име) бил висшия свещенник на Атен в Гошен.
Царуването на Ехнатон било вгорчено от епидемия от остра  чума, мор и глад. Египетските свещенници на старите богове и обикновенните хора отдавали тези болести като пряко следствие от отхвърлянето на традиционните богове от Ехнатон. Смъртоносен грип, детски паралич и бубонна чума вероятно се разразили в един период от време, много вероятно това да са и първите такива случаи на тези болести. Смърта на толкова много хора довела до изоставянето на нивите и полята не засяти и не обрани.  Много животни също загинали заради чумата. Ужасяващ глад настъпил.
Бунтът срещу Ехнатон се рзаразил толкова че той бил принуден да избяга в изгнание. Неговото отстраняване довело хаотичен и не стабилен период в египетската история. Всички негови свещенници и лоялни генерали били прогонени заедно с него, включително Моисей и Аарон.
Здравето на Ехнатон се влошило от травмите които получил (а и по принцип бил болнав  човек), плюс сломеният му дух от отричането на хората му от неговия Бог, умрял скоро след това. Той обаче дал своя царски скиптър на Тутмос (Моисей), провъзгласявайки го за негов наследник.
В Египет синът на Ехнатон -  Тутанкамон бил провъзгласен за Фараон след като бил принуден да се отрече от Атен. „Атен“ било махнато от оригиналното му Тутанкатен.


Прогонването

Една от най-големите лъжи в историята е че Еврейските роби от Гошен били освободени от Моисей и им било позволено да напуснат Египет от Фараона, съкрушен от десетте напасти изпратени му от Яхве.  Всичко около тази история е абсурдно. Ако египтяните били сериозно атакувани от „бога“ на еврейските роби, не биха се поколебали да избият и последния от тези роби. Напастите не се споменават в никой египетски исторически документ.  Няма нищо за стотици хиляди новородени египетски деца които да са били систематично убити в една унищожителна нощ от ужасяваща, свръхестествена сила.  Събитие което със сигурност щеше да бъде незабравимо и запечатано в египетската история завинаги. Събитие което би било толкова значимо че би представлявало неоспоримо доказателство за божествена намеса и би разтърсило Египет и цялото човечество из основи за вечни времена. И при все, не чуваме нито дума за такова сензационно доказателство за съществуването на Бог никъде другаде извън  страниците на Еврейската Библия.  Тази велика „Пасха“ (от Passover - преминаване/измъкване) изглежда не е отразена изобщо в египетската история. И въпреки това тя определя Еврейската религия.
Една личност обаче все пак умира при тайствени обстоятелства – самия Тутанкамон. Той или е бил убит или е умрял защото е страдал от поне няколко генетични болести които са били „нормални“ в кръвосмешващата се  царска линия на Египет. Факта че Лот извършва кръвосмешение със собствените си дъщери показва египетското влияние върху голямата Авраамова фамилия.
Десетте напасти  на Яхве може да са били спомените за природни  бедствия които да са случили по време на Ехнатон. Също, говори се  че катастрофалното изригване на гръцкия остров Тера (днешен Санторини) в Средиземно море може да се е случило в същия период, причиняващо странни феномени в целия регион.
Ако Бога на евреите е триумфирал неуспоримо над египетските богове в апокалиптично изпитание на сила, тогава не би трябвало да има никакво съмнение че египтяните са щели да започнат да почитат еврейския бог като очевидно по-достоверен и правдоподобен Бог. Те не правят такова нещо. Продължават да почитат общоприетите си богове точно както преди. Следователно, ясно е че те не са вярвали че техните богове са били доказани фалшиви или са били надвити от Яхве. Напротив, те вярвали че са неудовлетворили техните богове и са предизвикали тяхната ярост заради монотеистичното почитане на Атен и презрението към старите им богове наложено им от Ехнатон.
След смърта на Тутанкамон (от който не остава потомък), генерал на име Ай (баща на Нефертити) става Фараон. Той също не оставя свой наследник  и е заменен от друг генерал – Хоремхеб (Оремеб), който стабилизира империята. Хоремхеб засилил преследването на евреите които ставали все по-не спокойни и бунтовнически настроени като видели възможноста да се възползват от политическата и династична нестабилност.  За да дразнят египтяните, те станали (леки) последователи на ереса на Ехнатон и били окуражавани от далече в изгнание от Моисей и Аарон.  Хоремхеб както Тутанкамон и Ай умира без да има потомък и това довело до нова криза за царската корона. Той бил номинирал Рамзес, войник който също служел и като свещенник на Амон Ра но не бил с царско потекло и кръв.
Това бил момента в който неочакван посетител се явил с претенции за трона – Моисей, размахвайки царския скиптър на Ехнатон, коронован с навита змия. Неговия скиптър „погълнал“ тези на египетските свещенници които подкрепяли Рамзес, тоест неговия скиптър правел другите да изглеждат слаби и бледи защото неговия бил от по-висока стойност и сила.
Египетския царски двор се вцепенил защото никой не искал завръщането на Ехнатоновата ерес и те моментално провъзгласили Рамзес за Фараон. Рамзес бил посъветван от свойте свещенници да сложи край завинаги на влиянието на Ехнатон и неговия бог Атен и той направил най-доброто възможно нещо - заповядал  всеки поклонник на Атен да бъде прогонен от Египет или го чакала смъртна присъда. Това включвало и бунтовническите еврейски роби от Гошен.
Нямало е Изход, нямало е Пасха (преминаване/измъкване) на Ангела на Смърта, нямало е разделяне на Червено Море. Имало е просто масово изгонване на евреи (по подобен начин както става много по-късно при Римляните  135г. преди Христос и при Испансците 1492г.). На Моисей, бившия губернатор на евреите в Гошен и основния оцелял Атен-ист,  било заповядано да поведе евреите в Синайската пустиня където се считало че огромно мнозинство от тях ще загинат поради суровите условия и липсата на вода.
Моисей въпреки своите резервации, не бил напълно недоволен от изхода на събитията. Той видял възможноста да вземе еврейските роби от Гошен и да ги моделира в „избрания народ“ на Атен. Един ден, надявал се той, те ще се завърнат в Египет като завоеватели, носещи тяхната монотеистична религия отново с триумф.
Египетски колесници ескортирали Атенистите в изгарящата пустиня където ги очаквал техния край. Евреите по-късно използвали всичката пропаганда на тяхно разположение за да превърнат това кошмарно преживяване в славно освобождение срещу всички фактори, нагласено от техния месия Моисей и техния Бог Яхве.  Нещо като историята при Дюнкере (Дънкърк в Белгия) през Втората Световна Война. Френските и британски армии били смазани за седмици от Немския Блицкриг и стотици хиляди френски и британски войници били в капан на бреговете на Дюнкере, оставени на милоста на немците. Хитлер по ред причини не е заповядал  тяхното пълно унищожение и огромен брой били спасени от британските военноморски сили и били евакуирани във Великобритания. Унизително поражение което е превърнато във велико измъкване, вдъхновяващо събитие вместо катастрофа.
Но помислете над абсурдите от еврейския разказ. Мойсей според Изход бил скрит в кошница от еврейските му родители роби, и пуснат по реката Нил за да избегне египетската заповед са се убие всяко новородено еврейско мъжко бебе. Бебето вместо да загине във водите на Нил било спасено от не кой да е ами от самата дъщеря на Фараона на Египет, въпреки че е знаела че е робско бебе и че е проявявала неподчинение на заповедите на Фараона. Немислимо е тя да е направила това защото би значело сигурна смърт заради измяна и като член на египетската управляваща власт тя във всеки случай би трябвало да презира еврейските роби.
В тази връзка намираме едни от най-нелепите редове във Библията (Изход  2: 6-10):
6. Отвори и видя детето; и ето, детето плачеше (в кошчето); смили се над него (фараоновата дъщеря) и рече: това ще е от еврейските деца.
7. Тогава сестрата на детето рече на фараоновата дъщеря: да отида ли да ти повикам жена кърмачка от еврейките, за да ти откърми детето?
8. Фараоновата дъщеря й отговори: иди. Момичето отиде и повика майката на детето.
9. Фараоновата дъщеря й рече: вземи това дете и ми го откърми; ще ти заплатя. Жената взе детето и го кърми.
10. И порасна детето, и тя го заведе при фараоновата дъщеря, и то й стана като син, и нарече тя името му Моисей, защото, казваше, от вода го извадих.
И така, Мойсей го отглежда собствената му майка която го е пуснала в реката преди това и случайно сестрата на Мойсей се оказва лична прислужница на дъщерята на Фараона и предлага да повика жена кърмачка от евреите и това се оказва майката на Моисей, и тя въпреки че е робиня бива заплатена за услугата от фараонската дъщеря??  По-късно тя предава малкото еврейско момченце на царската свита на Фараона и очевидно никой не вижда нищо нередно в това. Това просто не е за вярване. Всичко това е камуфлаж за да се прикрие факта че Моисей не е евреин изобщо, а благородник от Египет и член на царската фамилия. Също, митът за евреин отгледан като египетски принц е опит за обяснение на това защо Моисей не е бил екзекутиран от египтяните като всеки друг бунтовнически подбудител сред еврейските роби, така както със сигурност е щял иначе да бъде.
Кодирано съобщение за гражданска война в Египет и последвалото прогонване на Моисей се намира в тези редове (Изход 2: 11-15):
11. След много време, когато Моисей порасна, случи се, че излезе при братята си (синовете Израилеви) и видя тежките им работи; видя още, че един египтянин бие едного евреина от братята му (синовете Израилеви).
12. И като се огледа насам-нататък и видя, че няма никого, той уби египтянина и го скри в пясъка.
13. На другия ден излезе пак, и ето, двама евреи се карат, и рече на виновния: защо биеш ближния си?
14. А той отвърна: кой те постави началник и съдия над нас? Да не мислиш да ме убиеш, както уби (вчера) египтянина? Моисей се уплаши и си рече: бездруго това нещо се е узнало.
15. И научи се фараонът за това нещо и искаше да погуби Моисея; но Моисей побягна от фараона и се спря в Мадиамската земя и (като дойде в Мадиамската земя) седна при един кладенец.

Виждаме че Тутмос (Моисей) се сбил и убил друг египтянини  и бил в изгнание. Виждаме че авторитета му като губернатор на Гошен се сринал преди неговото прогонване и е бил открито  презиран от някои от еврейските роби, показвайки че той не е бил толкова много обичан от евреите. Факт който става съвсем очевиден когато евреите се настаняват в Обещаната Земя.                        
В Изход 2: 23-24, научаваме за смърта на Фараона (Хоремхеб), довела  до кризата за наследник на трона и възможен удобен случай за евреите да се възползват от политическата нестабилност.  Научаваме също и че Яхве е някак си забравящ  Бог, който трябвало постоянно да бъде напомнян за неговия завет (споразумение) със собствените си хора които  постоянно ридаели и се жалвали:
23. След дълго време умря египетският цар. И синовете Израилеви пъшкаха от робия и викаха, и викът им от тежката работа стигна до Бога.
24. Чу Бог стенанията им и си спомни за Своя завет с Авраама, Исаака и Иакова.
И било време за Моисей да се върне в Египет и да предяви свойте искания за египетскоя трон. В Изход това е представено като завръщането на Моисей при свойте мили евреи. В Изход 3:13 четем:
13. И рече Моисей Богу: ето, аз ще отида при синовете Израилеви и ще им кажа: Бог на вашите отци ме изпрати при вас. А те ще ме попитат: как Му е името? Какво да им кажа?
Забележете че Мойсей говори така сякаш самия той не е дете на Израел. Той ясно казва - Бог на „вашите“ отци, не на „нашите“ отци. С други думи, това е показателно потвърждение че той е египтянин а не евреин.
В Изход 3:22, научаваме че Яхве иска от евреите да  ограбват Египет:
22. всяка жена ще измоли от съседката си и от съжителката си сребърни и златни неща и дрехи, и вие ще премените с тях синовете и дъщерите си и ще оберете египтяни.
Става ясно от къде висшите директори на Голдман Сакс черпят тяхната свирепа алчност и лакомия. Техния Бог го изисква. В действителност евреите не придобили нищо от египтяните освен оскъдни провизии.
Заради своето египетско потекло, Моисей се съмнявал че ще успее да подчини евреите под свое командване. Изход 4:1:
1.И отговори Моисей и рече: ами ако те ми не повярват и не послушат гласа ми и рекат: не ти се е явил Господ? (какво да им кажа?)
Като войник той не се е чувствал достатъчно красноречив  за да  убеди евреите да се подчинят на неговата воля, нито да оспорва исканията си за египетския трон.  Брат му обаче, Аарон, висш свещенник бил надарен оратор (Изход 4:14).
Невероятно но, Яхве казва че ще втвърди сърцето на Фараона така щото той да не пусне евреите да си отидат свободно (Изход 4:21). Всеки би си помислил че би било обратното но Яхве явно обича  ненужни конфликти и кръвопролития.
В изход 4:24 научаваме че Бог бил готов да убие Моисей ако Моисей не обрежел сина си. Истината е че обрязването е било египетска традиция а не еврейска.
В Изход 6:4 ни е казано изключително ясно че евреите не са местното население на земята на Канаан/Ханаан.
4. и Аз сключих с тях Моя завет, за да им дам Ханаанската земя, земята на тяхното странствуване, в която те странствуваха.
С други думи, евреите нямат право да бъдат в съвременния Ханаан – Палестина. Те са „странници“ на тази земя. Единственото им твърдение да бъдат там произлиза от техния дивашки племенен Бог Яхве. Защо не евреин трябва да приема тяното твърдение на сериозно? Евреите насилствено превземат Ханаан. Не трябва ли света сега да настои за връщане на тази земя на нейните истински собственици?
Мойсей, Аарон и всички Атенисти и евреи (всички около 600 000) били прогонени от Египет от Фараонската заповед  - Изход 12:31-51:  
31: Тогава повика (фараонът) Моисея и Аарона през нощта и (им) каза: станете, излезте изсред народа ми, както вие, тъй и синовете Израилеви, и идете, та извършете служба на Господа (вашия Бог), както говорихте;
32. вземете и дребния и едрия си добитък, както говорихте; идете и ме благословете.
33. И египтяни нудеха народа, за да го изкарат по-скоро от земята си; защото казваха: всички ще измрем.
34. И народът задигна тестото си, преди да възиде; а като увиха нощвите в дрехите си, взеха ги на рамената си.
35. И синовете Израилеви сториха според Моисеевата дума и поискаха от египтяни сребърни и златни вещи и дрехи.
36. А Господ показа милост към народа (Си) пред очите на египтяни: и те му даваха, тъй че той оплени египтяни.
37. И потеглиха синовете Израилеви от Раамсес за Сокхот до шестстотин хиляди пешаци мъже, освен децата;
38. с тях излязоха и много разноплеменни люде, и дребен и едър добитък, твърде голямо стадо.
39. И от тестото, което изнесоха от Египет, изпекоха безквасни питки, защото то не бе още възишло, понеже бяха изпъдени от Египет и не можеха да се бавят и дори храна не си приготвиха за път.
40. А времето, през което синовете Израилеви (и бащите им) проживяха в Египет (и в Ханаанската земя), беше четиристотин и трийсет години.
41. След като се изминаха четиристотин и трийсетте години, в същия оня ден през нощта излезе цялото опълчение Господне от Египетската земя.
42. Това е нощ на бдение Господу за извеждането им от Египетската земя; тая същата нощ е бдение Господу за всички синове Израилеви в родовете им.
43. И рече Господ на Моисея и Аарона: ето наредбата за пасхата: никой чужденец не бива да яде от нея;
44. а всеки роб, купен със сребро, след като го обрежеш, може да яде от нея;
45. преселник и наемник не бива да яде от нея.
46. В една къща трябва да я ядете (не оставяйте от нея до сутринта), не изнасяйте месо вън от къщата и костите й не трошете.
47. Цялото общество (на синовете) на Израиля трябва да я извършва.
48. Ако пък се посели при тебе някой пришълец и поиска да извърши Пасха Господу, обрежи у него всичко, що е от мъжки пол, и тогава нека пристъпи да я извърши, и ще бъде като туземец; обаче никой необрязан не бива да я яде:
49. един закон да бъде и за туземеца и за пришълеца, който се е поселил между вас.
50. И сториха всички синове Израилеви: както заповяда Господ на Моисея и Аарона, тъй и направиха.
51. В същия оня ден Господ изведе синовете Израилеви от Египетската земя, според както бяха разделени на опълчения.ог), както говорихте;
Фараона заповядал изгонването за да  освободи най-накрая империята от тези подривни елементи и да прочисти за винаги земята на Египет от последователите на Ехнатоновата религия, ереса който донесъл толкова много неслуки на Египет. Целия епизод, всичко свързано с управлението на Ехнатон и неговата религия било заличено от официалната египетска история. Затова няма никакви записки от изгонването на евреите от Египет. Ехнатон бил толкова презиран че било забранено дори да се споменава името му. Имената на четиримата Фараони от Амарна – Ехнатон, Сменккаре, Тутанкамон и Ай били се превърнали в анатема. Навсякъде из империята, техните имена и изображения били премахнати от паметници и сгради. Били извадени от списъка с Фараони и празнината между Аменхотеп III и Хоремхебх била просто игнорирана. Именно по времето на тази празнина, погребана в египетската история, се състоял така наречения Изход.
 Скоро след тези времена, велики Фараони като Сети и Рамзес II управлявали и донесли обновена слава на египетската империя. Ехнатон и размирните времена които предизвикал, скоро били забравени и спомените за онзи период се заличили в мъглявината на времето.
Изход 13: 21 казва че самият Яхве водел множеството на вън от Египет:
21. А Господ вървеше пред тях дене в облачен стълб, като им показваше пътя, а ноще в огнен стълб, като им светеше, та да вървят и дене и ноще.
Дивия войнствен Бог на евреите тогава умишлено предизвикал конфронтация с  Фараона  – Изход 14: 3-4:
3. И ще рече фараонът (на народа си) за синовете Израилеви: те са се заблудили в тая земя, пустинята ги е затворила.
4. Аз пък ще ожесточа сърцето на фараона, и той ще се спусне да ги гони, и ще покажа славата Си над фараона и над всичките му войски; и (всички) египтяни ще познаят, че Аз съм Господ. Тъй и направиха.
Той предпазил множеството  изгнанници от египтяните като се явил като огнен стълб между преследвачи и преследвани. Някой би се запитал защо египтяните не са се разбягали при вида на такова свръхестествено явление. Нима египтяните не били ужасени от евреите след  дестетте напасти, и сега това? Отговора на загадката е прост: тези събития никога не са се случвали, и всичко което все пак се е случило, със сигурност не е било отдадено от египтяните на божеството на еврейските роби.
С подкрепата на Яхве, Моисей уж разделил Червено Море и множеството избягало от преследващите ги египтяни.
Изход 14:23 казва че самият Яхве се бил и убил египтяните. Накрая, Яхве инструктирал Моисей да затвори Червено Море и така всички оцелели египтяни се издавили. Не се споменава дали самия Фараон бил убит. (Интересно е обаче че царуването на Рамзес I е било  кратко).
Някой би си помислил че множеството водено от Моисей сега би се уверило и посветило в максимална степен на това божество след такива грандиозни проявления на тяхна страна. Но не, те продължили да мрънкат и да се оплакват.
Яхве ги хранил с яребици и манна небесна, но по-късно те замрънкали за вода. Видели толкова много чудеса за да бъдат спасени от унищожение, те изглежда били забележително неуверени и се съмявали в по-нататъшни чудеса, въпреки че би било абсурдно ако чудесата престанели да се случват. Защо да спасиш такова множество от робство, да правиш такива чудеса в тяхна защита, и просто да ги оставиш да загинат? Да обаче евреите изглежда  очаквали да умрат в пустинята, и мразели толкова много Моисей че искали да го убият с камъни. Изход 17: 1-4:
1. И цялото общество Израилеви синове потегли на път от пустиня Син, по заповед Господня, и се разположи на стан в Рефидим; и нямаше вода да пие народът.
2. И народът укоряваше Моисея и думаше: дайте ни вода да пием. Каза им Моисей: защо ме укорявате? Защо изкушавате Господа?
3. И жадуваше за вода народът там, роптаеше против Моисея и думаше: защо ни изведе от Египет, за да умориш от жажда нас и децата ни и стадата ни?
4. Моисей извика към Бога и каза: какво да правя с тоя народ? Още малко, и ще ме убият с камъни.
Моисей поразил скала със скиптъра си и от нея потекла вода която утолила жаждата. После Моисей завел хората до планината Синай. Яхве, бидейки  Бог на вулканите се появил в облак всерд гръмотевици и светкавици, огън и дим, и хората били предупредени да не се доближават твърде близо. Моисей се изкачил сам на върха на планината за да говори с Яхве. Там получил десетте божи заповеди и законите на Яхве. Казано му било че Ангелът Божи ще избие всички Ханаити. Истинското послание тук е че всички които не следват религията на Яхве, заслужават насилие и геноцид срещу тях. Това без съмнение е госпела на Сатаната. Евреите били инструктирани да нападат боговете и статуите на други хора и народи (от там и дълго-продължаващата вяра че определени еврейски фамилии вечно заговорничат срещу света). Моисей бил инструктиран да построи  Tabernacle (леко, преносимо светилище у древните евреи),  Кивот (отличителен мистичен съд за пренос на божества, присъстващ предимно в Египет), и Meнора (разклоненият на осем  свещник, символ на Юдаизма). Били описани и сложните свещенни одежди на висшите жреци/свещенници.
В Взход се казва че Моисей бил горе на планината 40 дни и нощи. Липсата му разтревожила и уплашила хората му. Изход 32:1:
1. Когато народът видя, че Моисей се забави да слезе от планината, събра се при Аарона и му рече: стани и направи ни бог, който да върви пред нас, понеже не знаем, какво стана с тоя човек - с Моисея, който ни изведе от Египетската земя.
Евреите  отново показват че нямат вяра в Бога на Моисей и става още по-ясно че те се отнасят с него като с някой който не е от тях самите. Заплашват брата на Моисей – Аарон, висшия свещенник на Атен, да направи идол за тях. Идолът който прави той е Апис – бикът на Египет който дори монотеистичният Ехнатон продължил да почита.
Евреите казват : „...ето, Израилю, твоят бог, който те изведе от Египетската земя!“ (Изход  32:4).
С други думи, много евреи очевидно не приписват спасението си на Моисеевия Бог.
В Изход 32:6 се говори за човешко жертвоприношение (през цялата история, евреите са били обвинявани в извършване на такива жертвоприношения, по-специално на бебета и деца):
6. На другия ден станаха рано и принесоха всесъжение и доведоха мирни жертви: и седна народът да яде и да пие, а после стана да играе.
Яхве казва на Моисей в Изход 32:8:
8. скоро се отклониха от пътя, който им Аз заповядах: направиха си излян телец и му се поклониха и принесоха му жертва и казаха: ето, Израилю, твоят бог, който те изведе от Египетската земя!
Човешкото жертвоприношение присъства често в Стария Завет. Вижте например: http://www.evilbible.com/Ritual_Human_Sacrifice.htm Този сайт на атеисти дава подробен списък от Библейски ужаси с които Яхве изглежда се забавлява много и е почитан за това.
След това Яхве иска да бъде оставен насаме за да отприщи своя гняв и да унищожи народа на Израел. До тук със свещенния договор (между него и неговия избран народ)! Моисей трябвало да го умолява да не извърши геноцид със собствения си избран народ и му припомня за сключения договор между него и този народ. Защо всеки здравомислещ човек ще почита такъв Бог, този Сатана?
Яхве изисква клане на онези които са го обидили (Изход 32: 27-28):
27. И той им рече: тъй говори Господ, Бог Израилев: турете всеки меча на бедрото си, преминете през стана от врата до врата и назад, и всеки да убива брата си, всеки приятеля си, всеки ближния си.
28. Тогава Левиевите синове сториха според Моисеевата дума: и в оня ден паднаха от народа около три хиляди души (в английското издание на Библията се казва „около три и дваисет хиляди души“).

Убийството на Моисей

Какво наистина се е случило на планината Синай? Било извършено човешко жертвоприношение, избухнал религиозен конфликт и двайсет и три хиляди души били избити. Това не е друго освен гражданска война между тези които били изгонени от Египет.
Съюзът между Моисей, Аарон и египетските Атенити от една страна, и еврейските роби и последователите на Яхве от друга страна никога не е бил лесен. Египтяните били отвратени от истинската същност на дивашкия Бог Яхве. Някога те го считали за подобен на  божествения  Атен, сега вече не мислели така.
На Синайската планина нещата стигнали до преговори. Моисей и лидерите на евреите се срещнали за да решат следващите си стъпки. Преговорите се протакали безкрайно. Моисей отказвал да приеме много от правилата които му налагали евреите и счупил каменните скрижали на които били гравирани. Това по-късно се превърнало в случката в която Моисей захвърлил и строшил десетте божи заповеди щом като видял с отвращение греховете на евреите (идола Апис).
В главния лагер, напрежението между евреи и египтяни ескалирало. Египтяните направили реплика на единствения идол който Атен позволил в своята столица – бикът Апис. Аарон, един от свещенниците на Ехнатон бил много запознат с него. Евреите били отвратени от това което египетската фракция направила.
Когато съветът се върнал в лагера и видял какво е станало, евреите заповядали клането на египтяните. Всички египтяни които отказали да се закълнат в лоялност на Яхве били избити. Сред онези които били избити били и самите Моисей и Аарон, и били заровени в пустошта.
Това свидетелства защо никой от тях двамата не влиза в обещаната земя. Нелепо  и неубедително алтернативно „обяснение“ се дава в Числа 20:
12. И рече Господ на Моисея и Аарона: задето Ми не повярвахте, и с това не явихте Моята светост пред очите на синовете Израилеви, вие няма да въведете тоя народ в земята, която Аз му давам.
Йошуа станал лидер на евреите („Исус“ е гръцкото наименование на „Йошуа“, произлизайки от еврейското „Йешуа“. Точно както Йошуа бил спасителя от Стария Завет, така от Исус се очаквало да направи същото в Новия Завет). 
Немския учен, изследовател на Библията Ернст Селин, открил текстово доказателство сочещо убийството на изтъкнат еврейски лидер в Синай, и Зигмунд Фройд заключил че този лидер бил Моисей. По-късно Фройд счел че бунтовниците съжалили за убийството на Моисей и в техните записки го издигнали до почти Бог.  Изпитвали  колективна вина заради убийството  на човека който ги извел от Египет и ги превел през пустинята. От тогава нататък те очаквали пристигането на нов Моисей, освободител, Месия, който да ги избави от робство и врагове както Вавилонци и Римляни. Моисей и брат му Аарон постфактум били на голяма почит и събитията от Изход и други книги от Стария Завет били пренаписани за да им отдадат най-бляскавите роли от всички. Двама египтяни които били убити при планината СинаЙ, били превърнати в самите опори на Юдаизма, две от най-почитаните фигури в еврейската история.
Аарон бил заменен като висш свещенник от човек наречен Апер – ел, евреин който бил също горещ Атенист но който след случилото се признал Яхве като единствен и истински Бог.
Въпреки всичките пренаписвания, напреженията и противоречията в Стария Завет са очевидни. Евреите не били истински поклонници на Атен и не харесвали и нямали доверие на Моисей, техния предполагаем велик водач.
Религиозни съмнения сред хората били много разпространени, въпреки толкова многото чудеса които са се извършили в тяхна полза.  Къде бяха всички тези чудеса по време на Холокоста?  Същото е и с Моисей, той не бил фен на евреите и неговите взаимоотношения с Яхве никога не са описани като хармонични. Очевидно е че е имало съперничещи си  фракции, различни религиозни вярвания, и жестока борба за лидерство сред  множеството което напуснало Египет.
Образът на Бог описан в Стария Завет е шизофреничен. Бог понякога изглежда етичен и честен (Атен), а в други случаи е патологичен, геноциден психопат, с лош нрав, отмъстителен, злостен, обсебен от жалки правила, и дълбоко несигурен (Яхве).
Изход 34: 14:
14. защото не бива да се покланяш на други бог, освен на Господа (Бога), понеже името Му е "ревнивец"; Той е Бог ревнивец.
Изход 33: 5:
5. Защото Господ бе казал на Моисея: кажи на Израилевите синове: вие сте твърдоглав народ; ако тръгна помежду ви, в един миг ще ви изтребя; и тъй, свалете си накитите; Аз ще видя, какво да правя с вас.
Дали това не предсказва Холокоста?
Причината за несъответствията е че два напълно различни бога са описани под единичната шапка на монотеизма. Египетския Атенизъм (почитането на Бога на Светлината), и еврейската почит на невротизиран, страдащ от умствено разстройство, войнстващ  Бог - Яхве  (Принцът на Мрака).
По време на робството им в Египет, евреите които по начало били политеисти, се обърнали все повече към един единствен Бог за да ги освободи.  Закономерно,  бога който избрали бил бога на войната Яхве, изпълнен с яроста на бури и вулкани,  който нанасял ужасни щети на своите врагове. Тази растяща обсесия с Яхве била зрънцето от което избуял  еврейския монотеизъм.
Зрънцето покълнало у Ехнатон под влиянието на тайната му еврейска майка, но монотеистичната версия  на Ехнатон била стриктно египетска, както подобавало на Фараон. На практика той направил великия египетски Слънчев Бог Ра (също познат като Ре, Ра-Атум-Кепри и Амон-Ра), представен от Атен – дискът на слънцето – в единствения, истински Бог.
За да разграничи новата си монотеистична религия от предишните политеистични системи у които Ра е предшествал,  Ехнатон нарекъл своя Бог – Атен, вместо да използва някоя от обичайните форми на Ра. Неговия радикален монотеизъм окуражил евреите също да станат все по-монотеистични. В исвестен смисъл, била изградена обратна връзка между почитането на Атен и почитането на Яхве, с тази разлика че единият бил чисто египетски а другият чисто еврейски. Евреите все пак обаче приели много от  символите и ритуалите на египетските религиозни практики, които били много по-величествени и по-внушителни от техните собствени.
Крехкия съюз който бил изграден между Атенистите и евреите в тяхната обща борба със поклонниците на старите богове на Египет най-накрая се сринал в Синайската планина, където Тутмос (Моисей) – египетския лидер на този съюз бил убит.  Има дори индикации че е бил принесен в жертва на Яхве за да се демонстрира силата на Яхве над всички останали египетски съперници.
Ехнатоновия монотеизъм бил замислен като универсален за всички народи, докато еврейския монотеизъм се базирал на ревнив, делящ, партизански бог. Бог на войната който бил носен във кивот на чело на тяхната армия за да поразява враговете на Израел.
Въпреки че Юдаизма се счита за монотеистична религия, той не е нищо такова. Монотеистичен бог е божество което е за всички хора на света. Не за една единствена нация или раса с която е сключил ексклузивен (недостъпен за други) и обвързващ договор.  Партизански (разделящ) бог който сключва  споразумения с едни хора, подсказва съществуването на други партизански богове които също сключват съглашения с техни „избрани хора“. Тоест,  този вид „монотеизъм“ е фактически скрит политеизъм.  Историята на религиозни конфликти показва че живеем в политеистична система на конкуриращи се богове и религии. Хиндуизма е много по-истински политеистичен от колкото която и да е от Авраамовите религии. Християнските кръстоносци и Мюсюлманските самоубийствени батальони показват че Християнството и Исляма са също на страната на два ексклузивни (изключващи),  насилствени богове както Яхве. Те също не са  напълно монотеистични религии, а са разделящи и партизански системи от вярвания които изпращат всеки който не е съгласен с тях в ада.
Тази изкривена форма на монотеизъм , първоначално била оформена в „свещенните“ писания на евреите. До кога хората ще продължават да вярват в гротескните лъжи на Стария Завет? Кога Стария Завет и Тората ще бъдат признати за това което наистина са – евангелието на Сатаната? За щастие някои евреи като например великия Соломон били способни да видят светлината и да отхвърлят Дявола (Яхве).  Соломон имал мечтата да унищожи Яхве веднъж за винаги и съставил план. Съвременен опит да се приложи този план в действие е тема на „Конспирацията на Армагедон“ (или „Армагедонската конспирация“ - The Armageddon Conspiracy, фактологично обоснован роман от автора и на други свързани с Илюминати книги – Майк Хокни).