"Всяка истина минава през три етапа: първо е подигравана, второ е яростно противопоставяна и трето е приемана като очевидна" - Шопенхауер

"Отхвърляне и заклеймяване без проучване и изследване е връх на невежеството"- Айнщайн

"Много невъзможни са просто непознати, когато непознатото стане познато - невъзможното изчезва"- Айнщайн

"Освободете ума и духа си, никой освен вас самите не може да освободи вашите собствени умове и души"- Боб Марли



Всичко тук е преведено от официалният сайт на Illuminati: http://armageddonconspiracy.co.uk/index.htm и представлява само кратки откъси от различни секции на сайта. За контакт или коментар: sieragolf@abv.bg





Ние сме Illuminati. Ние сме гностици. Ние сме Питагорейци. Ние сме артисти, математици, философи, учени, музиканти, филммейкъри, дизайнери, инжинери, технолози, футуролози, радикали, психолози, противници на Дявола който управлява нашия свят: „Бога“ на Евреите, Християните и Мюсюлманите. Също толкова сме против Ционистко-Масонския „свободен" пазарен капитализъм (който всъщност е нагласен картел целящ да направи богатите по-богати и да окопае позициите и привилегиите на елита) и искаме заменянето му със „социален“ капитализъм, базиран на много по-равно разпределение на богатствата и равни възможности.
Illuminati са древно тайно общество което иска да установи промяна – Нов Световен Ред, базиран на принципа че всеки може да стане Бог. Нашата радикална визия е за ново човечество освобождаващо вътрешната си божественост – защото сме божествена раса, не робско население на Терористичен Бог.
Десетте най-влиятелни Гранд Майстори на Illuminati са: Цар Соломон Вероотсъпника, Питагор, Хераклит, Емпедокъл, Саймън (Симон) Магус, Хипатия, Лайбниц, Вайсхаупт, Гьоте и Хегел. Ницше със своята велика визия за Свръх Човека изразява това към което се стремим. Ако тези хора не представляват интерес за вас, тогава е безсмислено да продължавате по-нататък в Illuminati света на свобода, знание и апотеоз.
Това не е сайт за хора със слаби нерви. Този сайт съдържа огромно количество философско, психологическо, политическо, историческо, научно и религиозно съдържание. Ако искате да се впуснете в духовното пътешествие на живота се – тогава сте отворили вратите на дворец с чудеса. Ако обаче сте дошли тук в търсене на извънземни, мулти-измерни гущери и зли Илюминисти неспирно заговорничещи срещу обикновените хора и света – тогава сте на грешното място. Хора като Макау, Айк, Джонс и техните подобия ще са повече по вкуса ви.



неделя, 24 юли 2011 г.

Човешката Душа и Светлината

Това е увода на доста по-задълбочен и обширен материал: 
Природата е описана в онази велика книга която винаги е пред нашите очи – Имам предвид Вселената. Но ние не можем да я резберем ако първо не научим езика и не схванем символите с които е написана. Тази книга е написана на математически език и символите са триъгълници, окръжности и други геометрични фигури, без чиято помощ е невъзможно да разберем и думичка от нея, без която се чудим напразно в един тъмен лабиринт“.
Галилео
Ако искате да обсъждате съществуването на Бог с учени, не отивате въоръжени със „свещени“ книги. Трябва да покажете знанието си за науката на човешката душа. Вашета наука трябва да бъде по-добра от тяхната. Трябва да им покажете къде те грешат.
Първото мото на Илюминати (по времето на Великия Майстор Питагор) е: „Числата управляват вселената“. Математиката е основата на организацията, от там на живота, от там на разума. Вселена която не работи според математиката би била неразбираема, непонятна, ирационална и нищо друго освен случаен хаос от който никога никакъв живот и съзнание не биха могли да произлезнат.
Върховния въпрос който Питагор си задал е: От къде идва математиката? Как и защо космоса разбира математиката? Още повече, ако космоса е основан на математически правила и човечеството може да разбира тези математически правила, то излиза че човечеството може да отключи тайните на космоса и да разчете Божия Разум. Науката е начина по който човечеството използва математиката за да разбере вселената. Но науката исторически прави една катастрофална грешка: тя се оставя само на емпиричните  данни да бъдат нейни  единствени водачи, вместо емпиричните данни и математическата логика заедно.
Космоса не се е проектирал според емпиричните данни които все още ги е нямало, проектирал се е на основите на логиката. Ако искате да разберете компютърна програма, ще изучавате крайния продукт който тя дава или ще изучавате компютърния език на който тя е написана? Учените се опитват да работят отзад напред, от крайния продукт към езика на самата програма. Философите  се опитват да разберат програмата с малко внимание към крайния и продукт.  Правилния подход към проблема е да се тръгне от двата края едновременно. Логиката без съмнение ще осигури най-добрата начална точка. Ако можем да разберем логиката на твореца (дали го наричаме „Бог“ или „Природа“ без значение), тогава можем  да разкрием неговия проект, замисъл. Трябва да се опитваме да влезнем в неговия образ и мислене за да разберем това което ни е дал. Как бихме проектирали ние вселената? Какви биха били нашите направляващи принципи? Няма съмнение че един ден ще направим програма която е съвършенна симулация на света който виждаме навсякъде покрай нас. Тя ще разкрие какво се е случило при Големия Взрив и преди него. Ще сме в състояние да пускаме симулацията отзад напред и отпред назад. Логиката на програмата ще бъде същата онази използвана от Твореца, и ще бъде смайващо съвършенна. Ще бъде изградена на базата на най-елегантните математически концепции. Само ако знаехме че всички отговори вече съществуват в нашия разум. Просто трябва да ги извлечем от там.
Дизайнерско правило номер едно: Използвайте ВСИЧКИТЕ видове математика. Защо? Защото защо бихте използвали само един вид, едно подмножество? Използвайки всичките видове математика, всички възможности остават отворени. Използвайки само определени подмножества, определени варианти остават невъзможни. Трябва да сте в състояние да изчислите всички последствия от изключването на определени числа преди да продължите с вашия дизайн. Какъв превъзхождащ резултат би дала ограничен вид математика над неограничения вид математика? Каква задоволителна причина може да има за използването на част от математиката, вместо цялата математика?
Природата е базирана на „пълната“ математика, но странно, нито един мейнстрийм математик или учен не е определил какво е пълна математика. И точно там е ахилесовата пета на науката. Не можете да започнете да разбирате космоса докато не разберете какво е пълна математика.
Въпросът може да бъде формулиран по два други начина: 1) Съдържа ли вселената всички възможни числа, и ако да, какви са всички възможни числа? Ако вселената не съдържа всички възможни числа, защо не? Каква би била задоволителната причина за използването на едни числа пред други, за наличието на едни и игнорирането на други? 2) Колко измерения са необходими за да се съдържат всички възможни числа? Защо вселената би използвала повече от необходимия минимум измерения?
Не може да изучавате космология преди напълно да сте определили инструмента на който космологията се базира: пълната математика. За съжаление космолозите са се оставили да ги водят данните вместо логиката. И така, след много опити и теории включващи всичко чак го 26 измерения, те стигнаха  до „М“ Теорията за единайсетте измерения, техния последен кандидат за обяснение на всичко. Това е вероятно най-сложната математическа теория измисляна някога. Само че тя е неоспоримо грешна тъй като тя не се основава на математическата цялост. Нито един „М“ теоретик не може да обясни защо космоса трябва да се основава точно на това странно 11 числено наличие на измерения, както изисква теорията. Ако 11 измерения не са необходимия минимум за пълно математическо изражение, тогава М-теорията е грешна. Ние знаем точно какъв е верния брой – може да се намери с проста логика, и не е 11. М-теорията твърди че допълнителните „скрити“ измерения са безкрайно малки и преплетени и никога няма да могат да бъдат засечени директно. Защо природата ще процедира по такъв начин? Това звучи повече като метафизика отколкото като наука.  Това носи всички белези на насилване на една теория да се вмъкне в наличните данни чрез изобретяване на  остроумни но неясни и нелепи номера. Сложноста на тази теория произлиза от необходимоста да акомодира, пригоди всичките хитрини които включва. Когато откриете че М-теорията може да бъде разделена на пет самостоятелни 10-измерни „супер-струнни“ теории, и една 11-измерна „супер-гравитационна“ теория, започва да изглежда така сякаш учените прекарват времето си в измислянето на нови съперничащи си теории които някак си да се напаснат в едно цяло, вместо да разрешат истинската загадка.
Най-добрата теория за анализиране на математическата цялост е теорията на Айнщайн за относителноста, която се отнася за най-магическото нещо от всичко:
Светлина.
Приемаме светлината толкова много за даденост, а всички най-загадъчни енигми са капсулирани в светлината. В училище всеки учи че светлината е видимата част от електромагнитния спектър, но „светлина“ може също така да е и  целия електромагнитен спектър, видим и невидим, и това е смисъла в който ще използваме понятието „светлина“. Частиците светлина се наричат фотони, от древногръцката дума фотос, означавайки светлина. Алтернативна дума е луксон, от латинската дума лукс, означавайки светлина.
Помислете над този цитат от популярна научна книга:
„Ако можехте да закачите часовник към лъч светлина, той не би тиктакал изобщо. Казваме че за фотоните времето не „тече“ изобщо (максимална времева дилатация – разширение) и цялата вселена има нулев размер (максимална контракция на дължината)!!“.
Jim Al-Khalili (Black Holes, Wormholes & Time Machines)
Това изказване е доста делово и автора не се задълбочава повече над него, бързайки към по-конвенционални  материи за разглеждане. Но какво би било по-изумително от това което току що е казал? Не трябваше ли да напише цялата си книга изцяло и само по този въпрос?  Той прибързано е подминал изключителния факт че светлината не изпитва пространство и време. Това е изключително добър пример за това как изтъкнати учени могат толкова печално да се провалят в това да оценят  крещящите в лицето им последици на собствените си открития.
Фотоните нямат маса. Мигновенно това ни изправя пред загадъчния въпрос: какво е частица без маса? Когато мислим за частици, обикновено си представяме (без значение колко неточно), миниатюрни твърди частички които разбира се имат маса. Те са солидни, твърди, изпълнени, материални единици, строителните тухлички на реалния живот. Теоретически бихме могли да докоснем всяка една от тях. Но как може да докоснете частица която няма маса? Какво бихте докосвали? Научна фантастика ли е да наричаме фотоните частици след като определяме частиците като имащи маса, а фотоните нямат?
Обобщавайки всичко това:  фотоните нямат маса, не изпитват нито време нито пространство. Те не са „пространствени“ в какъвто и да е конвенционален, общоприет смисъл. Започва ли да ви звучи познато? Да ви напомня на нещо?
Фотонът се състои от комбинация на електрически и магнитни полета, осцилиращи под прав ъгъл едни спрямо други, движещи се с 300.000 километра в секунда (по нашите разбирания, но не и по „неговите“).
Видимата светлина – „бяла светлина“ – изобщо не е бяла. Тя е смес от всички цветове на дъгата, както опитите с призми са установили  много отдавна. Но какво е цвят? Ако имахме някакъв чудодеен супер микроскоп и го насочим към лъч бяла светлина, ще видим ли в началото „бели фотони“, и усилвайки увеличението нататък, ще се разложат ли тези бели фотони на още по-малки, отделни червени, оранжеви, жълти, зелени, сини, тъмно сини и виолетови фотони жужащи наоколо в една обща смес – дъга? Ако белите фотони на практика не съществуват а белия цвят вместо това е композитен феномен от различни по цвят фотони, тогава признаваме че виждаме цвят който не е „истински“ , който е изграден от основите на реалноста под него. Цветът дори не е основна характеристика на един обект, това е произтичаща, вторична характеристика. Фотоните се определят от честотата, дължината на вълната и енергийното съдържание, не от „цвят“. Цвета е ментална, умствена конструкция. Цвета е това как нашите мозъци интерпретират фотоните с различна  честота и т.н.т. Тоест цвета съществува в нашите умове, не в действителния свят.  Хипотетичен компютърен разум може просто да регистрира и анализира числените изражения и стойности на честотите и дължините на вълните на фотоните, и въпросът за „цвят“ не би съществувал тогава.  Ако всички имахме гените за „цветова слепота“, изразът „небето е синьо“ никога не би ни хрумнал. Това показва колко зависим е цвета от нашия апарат за възприемане. Визуалния кортекс в нашите мозъци игнорира фотоните на ултравиолетовата светлина, инфрачервената светлина, радио вълните, микро вълните и т.н.т. Те всички са постоянно навсякъде около нас, но са „невидими“ за нас защото очите и сетивата ни не са развили нужните характеристики за да можем да ги „виждаме“. Какво друго може да е скрито от нашите сетива?
Следващата толкова объркваща енигма на фотоните е че те всички „пътуват“ с еднаква скорост. Дори да има безкраен брой от тях, те всички пътуват с една и съща скорост. Още по-объркващо е че, без значение с каква скорост се движи наблюдаващият,  всяко измерване на скороста на светлината ще показва един и същ резултат.  Наблюдател движещ се с 99% от скороста на светлината не е с 0.01% по-бавен от скороста на светлината – той е по-бавен с цялата скорост на светлината, с 300.000 км. в секунда по-бавен от светлината. Ако включи фенерче тогава, светлинния лъч ще се движи отново с 300.000 км. в секунда. Светлината сама за себе си няма концепция за относителна скорост. Тя не се „интересува“ дали нещо е стационарно, неподвижно или се движи с 99.99%  от скороста на светлината – от нейна гледна точка, двете ситуации са еднакви. Светлината ще „избяга“ и от двете ситуации с обичайната си скорост. Тук лежи една от най-великите загадки на съществуването.
Човек в кола движеща се с 99 километра в час, се движи с 99% от скороста на друга кола движеща се със 100 километра в час. Това е общоприетия поглед за света – здравия разум. Светлината не се подчинява на общоприетия поглед, на здравия разум. На практика, здравия разум често е вашия най-голям враг ако искате да разберете същноста на съществуването.
Доводите, аргументите, причините и мисълта са разкрили мистериите на свтелината пред човечеството, не здравия разум, не нашите пет сетива. Ако следвахме само диктата на здравия разум  и нашите пет сетива (визуално възприятие, слух, мирис, вкус и допир) – никога не бихме проникнали в тайните на светлината.
За много хора е трудно да размишляват върху човешката душа. Те смятат че безсмъртна, лишена от маса единица, обект, същност, без измерения, която съществува вън от пространството и времето е по своята същност нелепо, абсурдно и безсмислено.  Но са съвършенно готови да приемат съществуването на светлината. Но какво е светлината? Теорията на Относителноста на Айнщайн казва че тя е безсмъртна единица без маса, без измерения и съществува извън пространството и времето.
Още ли не виждате връзката? От Айнщайн насам, имаме научни доказателства потвърдени в безброй експерименти  че нещо напълно безспорно и несъмнено – светлината – има точните „физически“ атрибути вечно приписвани на душата. Така че, все още ли е състоятелно да твърдим че концепцията, идеята, общата представа за душата е научно нелепа и абсурдна? Ако е така, то концепцията и разбирането за светлината трябва да е също толкова нелепа и абсурдна. Ако направим една крачка напред и припишем разум и мисъл (mind) на светлината, теорията за светлината ще стане теория за душата.
Вече казахме че много неща съществуват, като например ултра виолетовата светлина която влияе на всички ни а в същото време е невидима за нашите сетива. Такива неща са открити от разум и мисъл, и потвърдени и доказани от експерименти. Как бихме могли да знаем дали светлинен лъч съдържа разум, мисъл, ум, съзнание, дух, разсъдък, интелект (mind) или не? Науката не приписва независим, самостоятелен ум на нищо, нито дори на човешките същества. "Mind" за учените е нещо което незнайно как произлиза от материята и е изцяло определено, подчинено и зависимо от материята. Популярната квази научна теория за Бихейвиоризма определя човешката мисъл, разум и дух като напълно неуместни, ирелевантни. Всичко което е важно за бихейвиоризма е че ако приложите подходящи стимули към човешко същество, ще получите определени, измерими и предсказуеми действия – някакъв вид поведение (behaviorism).  Стимулите и произтеклото поведение могат да бъдат научно изучавани. „Съставката“ която съществува между стимула и наблюдаваното поведение – човешкия "mind", се счита за нещо което няма значение.  Все едно това е някаква „черна кутия“.
Кое научно уравнение има "mind" изписано като променлива наравно с Х, У и Z? Няма такова уравнение.  Науката не може да изследва хипотетичните качества на „душата“ у светлината, защото няма „речника“ да го направи. Това разбира се не означава че тези качества не са там. Неизменно, науката винаги игнорира нещо ако не може да намери точните теоретични способи за да го обясни.
Когато науката най-накрая прегърне r >= 0 – ще претърпи нова Коперникова революция. Философия, религия и наука ще се обединят заедно в ясно съгласувано, интегрирано цяло. Няма да има място за „вяра“, „здрав разум“, или измамните доказателства на нашите пет сетива. Нашите пет сетива са насочени към утилизацията (utility) – какво ни е от полза в ежедневното ни съществуване – не към истината.
Мислете за светлината в два аспекта: вътрешен и външен. Външният е изучаван от науката. Вътрешният е не друго а - царството на душата.
Вселената може да бъде обхваната и осмислена рационално и интуитивно. Не може да бъде обяснена чрез сорта „обичайно мислене“ което държи в плен повечето хора в техните скучни и монотонни, непросветлени животи, където сляпата вяра се счита за продължение на обичайното мислене – „здравия разум“. Християни, Мюсюлмани и Евреи вярват в света на здравия разум, и всичко отвъд здравия разум  - като същноста на Бог, душата, живота след смърта и т.н.т. е поставено в арената на вярата, поради което нямате избор освен да вярвате в това което някой пророк е казал в някакви древни книги.
Никой разумен човек не би искал да ръководи живота си на такава съмнителна основа.  Всички разумни хора търсят знание. Вярата в стари боклуци защото „някой бил казал така“ е смешна, нелепа, абсурдна. Трябва да използвате собствената си интелигентност за да проникнете в дълбоките тайни на живота. И над всичко обаче – вашата интелигентност трябва да бъде способна да надскочи здравия разум и догматичните вярвания.
Готови ли сте да избягате от затвора на собствения си ум?

петък, 22 юли 2011 г.

Банките срещу Хората


Ето един много прост въпрос:
Кой контролира икономиката на една демократична държава? Дали е избраното правителство, отчитащо се пред народа си, или банките, управлявани от неизбрани от народа директори, които не се отчитат пред народа, частни индивиди които не дават никаква репрезентация на народа в своите структури на управление?
Кой предизвика финансовата криза? Банкерите.
Кой спечели най-много през „boom“ годините? Банкерите.
Кой си запази тлъстите бонуси по време на рецесия? Банкерите.
Кой контролира икономиката? Банкерите.
Кой няма право на глас за това как се управляват банките? Хората.
Демократично правителство което не контролира банките, не контролира държавата. Така че изборите са безсмислени. Толкова е просто!
"No taxation without representation!"
"No banking without representation!"
Банките трябва да са в услуга на хората, тяхната конкретна цел трябва да е разрастването икономиката в интерес на хората. Банките не трябва да имат отделен дневен ред – план за обогатяване на  акционерите и висшите банкови служители колкото се може повече, без никакъв интерес към хората.
Банките са държава в държавата, петата власт която постоянно подкопава правителствата. Те не се управляват от хората – за хората, и техните цели  често са обратни на общественото добро. Защо тогава хората ги толерират?
Всички банки трябва да се подчинят на прекия контрол на хората, и трябва да инвестират в хората за да спомогнат за  увеличаване на просперитета за всички, не за отбрана група от  богати акционери (богатите стават по-погати).
Банките са инструменти на богатите. Те трябва да станат артериите на общественото финансово здраве и просперитет. Никоя банка не трябва да се допуска да взема участие в икономически дестабилизиращи, спекулативни, казино-подобни операции целящи направата на пари от самите пари вместо от истински стоки и услуги в истинската икономика. Банките и икономиката трябва да са прецизно настроени в един общ съюз – увеличаване на благосъстоянието на цялото население чрез инвестиране в талантите на хората.
Банки обслужващи интересите само на малки привилигеровани групи не трябва да бъдат толерирани. Такива банки са подривни за общественото благо. Ако хората искат да имат контрол над съдбите си, те трябва да имат контрол над  икономиката, следователно трябва да контролират банките. Абсурдно е че банковата система заради която икономиката се издига или пропада, е вън от обществения контрол. Защо е така? Защото Стария Световен Ред целенасочено се застрахова тази система да е извън обсега на обществения контрол. Същноста на власта е в контрола над парите. Демократично правителство което не контролира банките не контролира икономиката, така че изборите са безсмислен фарс. Толкова е просто.
Всички банки трябва да са под надзора на Висш Икономически Съвет от публично назначени икономисти, отчитащи се пред хората. Една от конкретните им задачи ще бъде да предотвратят всяко повторение на "Boom and Bust" икономическите цикли, всички от които са причинени от спекулативните, „стани по-богат по-бързо“ схеми на богатите. Богатите отново и отново доказаха себе си като врагове на хората. Защо хората толерират да бъдат втори клас граждани в собствените си държави?
Сегашната банкова система е главният политически инструмент, контрол и стратегия на Стария Световен Ред. Докато те държат контрола над парите, тяхната сила никога не може да се предизвика. Затова на техния контрол над парите трябва да се сложи край. Хората трябва да са в управлението на парите.
Главните Изпълнителни Директори на финансови институции които дегенерират хаус  и дестабилизация на икономическите процеси трябва да бъдат вкарвани в затвора. В момента такива директори виновни за финансово-икономическата катастрофа се измъкнаха от всякаква отговорност с огромни бонуси които им бяха изплатени. Какво послание носи това? Ако хората в истинския свят са загубили работните си места, бизнесите си заради грубата некомпетентност и безразсъдство на банкерите, тогава тези „господари на вселената“ трябва да бъдат съдени с ново сформирания криминален термин „дръзко застрашаване и кражба на чужда прехрана“. Ако орди от супер богатите се озоват зад решетките, техните ексцесии ще бъдат обуздани мигновенно.
Сър Филип Хамптън, черман на Royal Bank of Scotland призна в интервю че банкерските заплати са „изумително големи“. Тогава той каза че Royal Bank of Scotland не може да привлича най-добрия персонал без да заплаща прекомерно високи заплати. „Ако не плащаме толкова скъпо на нашите висши служители, те напускат много бързо“ каза той. Разбира се, както и на гробищата е пълно с хора които са мислели че са незаменими, така и в коридорите на банките е пълно с хора които мислят че са от решаващо значение но в действителност могат да бъдат заменени много бързо и лесно. Как една банка може изобщо да знае дали има или не „топ служителите“? Ако уволни целия си висш състав и го замени с нови способни наскоро завършили меритократични хора и удвои печалбите си, това би било доказателство че оригиналния им състав не са били незаменимите топ играчи. Но това никога няма да стане. Затова въпроса за това кой е „топ служител“  никога не може да бъде коректно отговорен. Това не е нищо повече от удобно мнение, неизпробвана хипотеза. Не е обективен факт, но със сигурност обслужва идеално банкерите за да продължават да увековечават мита за това колко необходими и съществени са за обществото и икономиката и как трябва да бъдат заплащани подобаващо за „незаменимия“ си принос към обществото.
Ционистките банкери плащат за американската политика да бъде такава каквато е. Американските политици са купени от тях. Резултата е гротескно ниво на американска подкрепа за държавата Израел, която насилствено открадна земята на Палестинците, точно както техните предшественици насилствено откраднаха земята на Ханаан, по повеля на техния брутален бог на войната „Yahweh - Яхве“.
Изчислено бе че адвокатите и администрацията работещи за закриването на американската и международната част на Lehman Brothers (банка) ще достигне 4 милиарда долара. Чудесни пари за лешоядите които се хранят от мъртвите трупове. Защо трябва да се позволява на която и да е банка да достига такова ниво при което самата сума за закриването и да струва толкова милиарди? Всички тези банкови левитани трябва да бъдат разбити на по-малки единици.
9/11 бе причинен от американската подкрепа за ционизма. Нямаше да има 9/11 и нямаше да има „Война срещу тероризма - War on Terror“ ако Америка бе приела разумната позиция да остане неутрална към Израел. Ционизмът е катастрофа за Америка. Въвличайки я в скъпо струващи войни които я направиха една от най-непопулярните и презирани страни в света, също както е и Израел за своите военни престъпления срещу палестинците. Газа практически е концентрационен лагер, или заградено зад масивни стени гето, точно както самите евреи бяха принудени мъчително да понасят живота си там от нацистите.
„Търсачите на Истината“ често ни обвиняват че не заемаме тяхната страна относно 9/11. Нека сме наясно с това! Всеки който сериозно мисли че Мосад или ЦРУ, ФБР или Специалните Части са извършили 9/11, вместо фанатични Мюсюлмани на мъченическа самоубийствена мисия е луд.
Правителството на Буш беше мерзко, отвратително и гнусно. Ционизма е продължаваща мерзост и погнуса. Това не значи че 9/11 беше американска или еврейска операция. Хората са склонни да забравят че Ислямския фундаментализъм е също такава мерзост и гнусно отвращение и е една от най-опасните и зли сили в съвременния свят. Мюсюлманите са извършили хиляди самоубийствени мисии за последните 40 години. Мюсюлманите са отвличали много самолети за последните 40 години.  9/11 бе самоубийствена мъченическа мисия включваща самолети похитени от Мюсюлмански фанатици. Кое е трудното за разбиране? Всичко около 9/11 пасва точно на начина на действие на Ислямските радикали. Нищо от това не пасва на начина на опериране на ЦРУ, ФБР, Мосад. Две плюс две е равно на четири, освен ако не можете да броите.
Защо всеки с акъла си би видял 9/11 като нещо друго освен като Мюсюлмански екстремисти нападащи Америка заради нейната подкрепа на Ционизма? Две плюс две.
Мюсюлманските екстремисти които извършиха 9/11 имаха:
1)      Мотива (омразата към американската про-Ционистка и анти-Ислямска външна политика).
2)      Мотивацията (шанс героично да отвърнат на Америка и най-вече да станат мъченици, герои).
3)      Средствата (похищение на самолети с ножчета за балатум).
4)      Парите (осигурени от Бин ладен, много богат арабин).
5)      Организацията (всички ресурси на Ал Кайда им бяха предоставени).
6)      Възможноста (живели са в Америка месеци преди атаките. Америка беше напълно неподготвена).
Така че защо всичко това е трудно за разбиране и приемане? Защо е по-достоверно ако Мосад или Американските Специални Части го бяха извършили?
Америка вярваше че фанатичната и подкрепа за Ционизма ще и се размине без никакви последствия. Америка мислеше че е имунизирана от атака на родна земя. 9/11 показа че американското разбиране за глобалната политическа ситуация не би могло да е по-опростенческо и заблудено. Американското правителство си търсеше белята и си я намери.
Само хора с патологична омраза срещу всякакви принципи на управление биха обвинявали правителството за всичко. Ако сте подръжник на Чаената Партия, вие не сте наш подръжник.  Ако сте подръжник на Осама бин Ладен, вие не сте наш подръжник. Ако сте подръжник на Анархо-Капиталист-Либертарианците, не сте наш подръжник.
Така че решете – на чия страна заставате? Ислям? Капитализъм? Либертарианизъм? Или Меритокрация – добро управление в името на хората.
Американската подкрепа за Ционизма е истинската причина за 9/11. Идеята че на 9/11 американското правителство похищава 4 самолета (чрез дистанционно управление или чрез самоубийствени агенти които не желаят пенсия) и ги разбиват в три цели (но се провалят с четвъртата) е толкова комична че трябва да си вземете ваканция от разума си за да повярвате дори и за една секунда. Разбира се, винаги си струва да се повдигне възможноста че правителството би могло да е извършителя но ако доказателствата просто ги няма, тогава конспиративната теория трябва да се изостави. Това е разумния подход. Но не-рационалните умове  се вкопчват към теорията без значение какво.
Много убедителни аргументи се изказаха, твърдящи че американското кацане на луната е фалшифицирано, но учените изследваха всеки един от тях и ги отхвърлиха категорично всичките, показвайки как се получават заблудите. Ако сте Гностик, преследвате знанието. Ако сте „вярващ“, не ви интересува знанието относно фактите, относно доказателствата за 9/11. „Търсачите на истината“ са вярващи. Какво стана с техния вътрешен „Адвокат на Дявола“?
Никога не забравяйте „острието на Окам“ – най-простото обяснение обикновенно е вярното. Не умножавайте факторите без необходимост. Обема фактори необходими на американското правителство за заговора на 9/11 би бил астрономически. Лошите правителства трябва да бъдат съдени за многото престъпления които са ИЗВЪРШИЛИ, не за въображаемите които не са извършили.
Чаената Партия са луди, расисти, анархо-капиталист-либертарианци, обсебени с въображаеми правителствени конспирации. Те презират правителството по начало, без значение какво е то. Ние презираме също лошите правителства, но защитаваме силното, ефективно, мъдро, меритократично управление. Още повече, ние сме отвратени от всяко споменаване на конспиративни теории защото техните най-ревностни адвокати са обикновенно членове на Чаената Партия. Чаената Партия счита всяко правителство по подразбиране за конспирация срещу хората.
Чаената Партия са изключително опасни анархисти които искат Америка и света да станат като стария Див Запад. Те искат възстановяването на всички фундаменталистки Християнски ценности, правото да се разхождаш наоколо въоражен до зъби, и правото да се въведе нерегулиран ултра капитализъм в който частни и корпоративни интереси да диктуват всичко. Тези хора са точно толкова опасни колкото и Стария Световен Ред. Те се припокриват идеално със Стария Световен Ред по безброй въпроси.
„Търсачите на Истина“ и Чаената партия са почти синонимни. Тяхното желание е да подрият всяко правителство, с цел да го заменят с техния анархо-капитализъм. Защо никой не зададе въпроса за тяхната конспирация? Те са изключително силно мотивирани да обвиняват правителството за всичко.
Едно е да се противопоставяш на корумпираната, самообслужваща се Вашингтонска  върхушка и естаблишмънт като цяло, съвсем друго е да искаш да замениш правителството с капиталистически пазар воден единствено от преследването на  печалба от неконтролируеми частни корпорации.
Добре е да знаете на чия страна сте и поради какви причини. Не винаги е вярно че врагът на вашия враг е ваш приятел. Понякога той може да е ваш враг също. Чаената Партия, точно толкова както и Стария Световен Ред представляват всичко срещу което ние се противопоставяме.
Главния философ на Чаената Партия е мъртвия Австриец икономист – Фридрих Хайек  (Friedrich Hayek), яростен враг на силата на правителство. Неговият  най-известен труд е „Пътят към крепостничеството“ в който  той твърди че под „голямо правителство“ ставаме крепостни роби. Този труд сега се почита като свещен текст от членовете и симпатизантите на Чаената Партия и ордите от конспиративни теоретици наричащи се „Търсачи на Истината“. Той беше любимото четиво на двама от членовете на Стария Световен Ред които дадоха най-голям тласък в последните две десетилятия на масивно увеличение на силата на Стария Световен Ред – Маргарет Тачър и Роналд Рейгън. Тачър е известна с изказването си „Няма такова нещо като общество“. Това всъщност е основната позиция на Либертарианизма. Всичко се свежда до семейства и индивиди опериращи с  безскрупулен личен интерес в стремежа си да постигнат все повече преимущество за себе си над  другите. Това е кредото на привилегиите и силата.
Това разкрива дълбока истина за Стария Световен Ред. Те мразят държавното управление ако то нарушава тяхната иеология за „свободен пазар“, техните  наговорени, нерегламентирани картели. Държавата практически е споразумение, компромис на Стария Световен Ред. Ако можеха да минат без нея, те биха се възползвали. Нужна им е като част от илюзията за „свобода и демокрация“.
Голямото, силно правителство е катастрофа обаче ако наподобява това което става във Вашингтон ДС – администрация от кукли на конци контролирани от Стария Стовен Ред, предлагаща се за продан на най-високо заплащащия в наддаването, пълна с некомпетентни връзкари,  непотисти (шуробаджанащина и семейни протежета) и привилегировани. Правителство от хората и за хората, управлявано от най-меритократичните, най-способните хора е начина да се откъснем завинаги от крепостничеството.
Тексаския републиканец Рон Пол, либертариански президентски кандидат през 2008 е голям почитател на Хайек. Както и синът му Ранд Пол, републикански кандидат за сената в Кентъки през 2010. Пол младши го има на запис,  казвайки  че не би гласувал за Акта за Граждански Права който прави незаконна дискриминацията над Афро-Американците. Неговото оправдание е че този акт влиза в противоречие със стриктните либертариански догми защото позволява вмешателство на държавата в лицето на правителството да се меси  в чаcтния бизнес. Ако бизнесмен откаже услуга на чернокож, това е негово право, казва той. Какво общо имало правителството в случая, пита той? Вие съгласни ли сте с това?
Книгата на Хайек често се слага под общ знаменател с гротесктната книга на Айн Ранд  - Atlas Shrugged (Атлас се отърси или Отърсилият се Атлас), чудовищния трибют на супер богатите. Ранд  е с еврейско потекло и един от нейните най-верни последователи е Алан Грийнспан (бившият директор на Федералния Резерв на САЩ), също евреин. Грийнспан е един от основните архитекти на финансовия колапс от 2008. Друг Либертариански герой е еврейския икономист Милтън Фридман.
Либертарианизма е силно еврейска идеология. За евреите такава идеология вероятно е разбираема след като те вече имат естествена неприязън към държавната власт която нееднократно е била варварски насочвана срещу тях. Разбира се, Ционистки контролираните медии са повече от щастливи да прегърнат либертарианското послание: повече сила за Ционистките милиардери, по-малко сила за всяко правителство което иска да контролира и регулира Ционистките банки и техните интереси. Всички Либертарианци, давайки си сметка или не, служат на Ционисткия план на супер богатите срещу интересите на останалите хора.
Либертарианизма е истинския механизъм чрез който Стария Световен Ред винаги се е стремял да заграби глобалния контрол. Либертарианизма върви ръка за ръка с нерегламентираната и нерегулирана глобализация: довеждайки човечеството до крепостничество и робство в услуга на старите господари – Стария Световен Ред.
Всеки който подкрепя Хайек, Ранд, Фридман и Либертарианизма е враг на хората. Либертарианизма е кодова дума за расизъм, Ционизъм и ултра капитализъм. Всички подръжници на Стария Световен Ред са негови адвокати.
Либертарианците от крайно дясната, расистка организация каквато е Чаената Партия са ударните командоси на Стария Световен Ред, техните войници и тиловаци.
Ние приветстваме осъждането ни от такива подли и мерзки хора, ако те ни подкрепяха по какъвто и да е начин, ние бихме знаели че правим нещо грешно. Ето типичен пример за тяхната черна пропаганда срещу нас: http://www.youtube.com/watch?v=fyMoVrZmd5c&feature=player_embedded

вторник, 19 юли 2011 г.

Здравия разум: „Интелигентност“ за Глупаци

„Здравия разум е коелкция от предразсъдъци събрана до 18 годишна възраст“
Айнщайн
Най-великия враг на просветлението е „здравия разум“.  В ежедневния живот, здравия разум „работи“ – за това обикновените хора се придържат към него. Повечето мениджъри например са добри в здравия разум, тоест знаят как да играят системата,  да се подчиняват на правила,  да угаждат на по-висше стоящите началници, да избягват радикални идеи, да изтъкват посредствените си успехи и да обвиняват други за техните провали, да се придържат стриктно към общоприетото, конвенционалното  и непротиворечивото. За съжаление те са безнадеждни във всяко друго нещо.  Всички гении от друга страна, могат да „виждат“ много по-далеч от царството на здравия разум. Използват въображение, интуиция, и пионерски идеи като техни водачи а не тривиалностите на здравия разум.  Какъв бихте предпочели да бъдете : посредствен мениджър с удобно чувство на здрав разум или гений отключил вратата към вселенските тайнства на съществуването? Трагично за човечеството, повечето хора  се стремят към това да бъдат посредствени мениджъри. Това е предела на техните амбиции, до толкова далеч само се простират техните хоризонти. Това са вида хора които Ницше определя като „Последните Хора“.
Човекът  със здрав разум ще предпочете благоразумието, задръжките, баналноста и комформизма. Човекът със здрав разум иска да бъде същия като всички останали, само малко по-успешен от другите. Само изключителните са способни да отхвърлят цялата идея на това да се нагаждаш с масите.  Ницше описва комформистите, мозъчно промитата маса като „общото стадо“,  прекарвайки живота си в пасене на тривиа.
Хора на бизнеса които не могат да мислят за нищо друго освен за печалби, и много обикновени хора славят здравия разум и се присмиват с ирония над „интелектуалците“.  В много държави „интелектуалец“ е форма на обида, и интелектуалците са считани за безцелни, незначими индивиди, безделници, пропилявайки времето си в спекулативни и непрактични безсмислици. Ако обаче враждебни извънземни ни кажат че ще изтребят цялото човечество освен ако не им дадем основателни причини защо човечеството заслужава да продължи своето съществуване, това ще бъдат работите на великите интелектуалци и хора на изкуството които ще предоставим в наша защита. Няма да покажем на извънземните таблици, книги за приходи и разходи, счетоводните гимнастики за да заобиколим правилата които сами сме си наложили, мениджърски PowerPoint презентации, банковите ни сметки, къщите си, пътуването ни до работата и обратно или колите си. Не. Ще им покажем картините и стенописите на Микеланджело, Рафаел и Да Винчи, склупторите на Роден, Дега и на древните гърци, философиите на Питагор, Платон, Аристотел, Хераклит, Декарт, Лайбниц, Хегел, Ницше, трудовете на великите математици като Гаус, Фурие, Елер, Рейман, Кантор, научните уравнения на Айнщайн, Дира, Хейзенберг, Шрьодингер, Фейман, Клерк, Максуел, ще им покажем работите на Крик и Уотсън върху ДНК, ще им разкажем за Дарвинизма, за Фройд, Юнг и Адлер, ще им дадем творбите на Шекспир и Гьоте, ще им дадем поезията на Байрон, Шели, Йетс, Елиът, музиката на Бетовен, Моцарт и Вагнер.
Не бихме представили на извънземните  списък с богаташите, „звездите“, генералните директори, банкерите, адвокатите, счетоводителите, предпреимачите, старшите началници, хедж фондовите мениджъри и топ трейдърите на борсата. Защо не? Защото всички ние знаем че тези хора по никакаъв начин не отразяват величието на човечеството, на човешкия потенциал изразен до своя максимум. За това трябва да се запитате защо на тях им е отдадено такова значение в нашето общество, когато в по-висшия смисъл на нещата те са толкова незначителни и дори срамни. Наградите които получават за техните посредствени усилия  нямат връзка с тяхната стойност като човешки същества или с техния принос към човешкото усъвършенстване. Но те всички са майстори на здравия разум и сграбчват бизнес възможностите.
Никой истински гений не плаща дан на здравия разум. Човешкото величие не живее в умерената, угодна, стерилна, общоприета, зтъпяла арена на здравия разум. Със сигурност здравия разум ще ви помогне да оцелеете но той никога няма да ви приближи ни най-малко към истините на живота. Здравия разум е възможно най-лошия инструмент за разбирането на реалноста. Той винаги води  хората далеч от познанието, към предубежденията както е забелязал Айнщайн.  Това което здравия разум ви казва че е „там“ – въобще не е там. Нашия здрав разум ни заблуждава. Неговата функция е да направи възможно нашето съществуване като животни на планетата Земя. То не прави нищо за да ни помогне да се отправим на пътешествие към нашета божественост, да съществуваме като души в космическите измерения.  Аврамовите религии се опитват да решат тази празнина чрез вяра.  Гностичните религии разбират че само знанието може да ни помогне, но това не е какво да е обикновено  знание.  Това е трансцедентално абстрактно знание, знание което ни отвежда далеч отвъд ограниченията на това което нашите сетива могат да ни покажат. Нашите сетива са настроени за работа в този свят, докато нашите умове трябва да са настроени за работа в другия свят. Гносис е върховното познание което може да се добие, знанието за r >= 0.
Урок номер едно: Ако искате да „знаете“ – оставете здравия разум зад вас. Той не може да ви предложи нищо като съдържание и стойност. Здравия разум е „интелигентност за глупаци“. Истинската интелигентност не може да извлече никаква полза от него.
„Дългият ми опит ме е научил на това че по отношение на способноста на човечеството  да  прилага мисъл към неща които я изискват: колкото по-малко знаят и разбират хората за тях, толкова по-уверено се опитват да говорят и съдят за тях, докато от друга страна колкото повече неща знаят хората, толкова по-предпазливо и внимателно съдят всяко ново нещо“
Галилео
Както е забелязал Галилео: Обикновенния начин на мислене води до арогантност и предразсъдъци – само вижте побърканата Tea Party (Чаената Партия в САЩ – справка в интернет за не запознатите) с техните опростенчески рецепти за всичко. Всички тези хора са вкоренени в здравия разум и омразата към всичко което е „модерни (нови) идеи“.
„Всичко което сте научили в училище като „очевидно“ става все по-малко очевидно когато започнете да изучавате вселената. Например: няма кубичност във вселената. Няма дори намек за кубичност. Няма абсолютни цялости/континиуми. Няма повърхнини. Няма прави линии.“
Buckminster Fuller
На човечеството в по-голямата си част му липсва въображение. Хората не могат да видят отвъд това което изглежда „очевидно“.  Те имат толкова силна обвързаност със здравия разум че предпочитат него пред причините, основанията и доводите.  Техните „предчувствия и инстинкти“ са вързани за здравия разум, не с основанията, доводите и причините.  На с РАЗУМА. В ситуация на „битка или битка“ много малко хора ще се спрат за да помислят над начини да се измъкнат от тази дилема без да влизат в бой.
Лайбниц казва че най-добрата равносметка за света е тази която е „най-опростена като хипотези и най-богата като феномени“.  Ако бяхте Бог, не е ли това творческия принцип който бихте използвали, тоест най-простото решение което предлага най-много възможности?  Вселената изглежда невероятно сложна, въпреки това обаче, човечеството чрез науката изглежда е достигнало забелижителна степен на осмисляне на много от нея. Ако вселената се базира на рационален принцип ( тоест не е някаква случайна, лишена от закони, хаотична, необхватна арена), защо да не е възможно чрез упражняване на размисъл да се достигне до разкриване на нейните тайни? Ако принципите на причините са универсални то те са приложими и за Бог и за човечеството също. Колкото по-добри ставаме в осмислянето на тези причини, толкова повече ставаме Богоподобни – както твърдо са заявили Платон и Аристотел.  Най-голямото препятствие което имат хората е че нашите умове са се развили по начин който прави трудно но не невъзможно за нас да различим истинската природа на реалноста. Ако здравия разум и доказателствата от нашите сетива от една страна, и дълбокото научно, логическо и математическо осмисляне от друга страна не са впрегнати заедно, означаве че постоянно ще се заблуждаваме от това което приемаме за дадено.
Зле информираните не-научни хора често се присмиват на науката. В действителност те нямат обхватност и разбиране за това което науката казва и отказват да се помръднат от мненията на здравия си разум в които постоянно са заробени. Определени хора имат силен интерес към подържане на набор от мнения базирани на здравия разум защото наистина за никой не е нужно да бъде експерт в каквото и да е за да прави твърдения основани на здравия разум. Здравия разум може да бъде определен като Най-ниския Знаменател на мисленето, най-базистното, най-елементарното, най-не-изтънченото и най-не изискващо усилие мислене.  Мисленето  тип – здрав разум, облагодетелства глупави хора защото е безкрайно близко до тяхната представа за света отколкото към абстрактното, комплексно, визионерско мислене на гениите. Здравия разум е изцяло за затъпяване. Прочетете Корана, Тората и Библията и няма да намерите никакви комплексни идеи. В Библията Исус Христос реди детински притчи и иносказания. В Тората Мойсей лае прости правила и заповеди (как изключването на електричеството и не ползването на никакви електроуреди на Сабат/Шабат (Събота), както правят много евреи подчинявайки се на такива изисквания ги доближава поне малко до Бог?). В Корана Алах дава фиксирана формула за цял живот която изисква от Мюсюлманите да не правят нищо друго освен да се подчиняват, да се „подлагат“.  Свободното мислене, дисидентството и не-комформизмът са анатема в тези религии.
Глупавите  хора се стичат към такива религии. Те са проектирани за глупави хора. Те са успешни защото повечето хора са глупави. Те са затъпяващи религии за затъпели хора. Платон се оплаквал че бил създал идеалната държава но къде били идеалните хора? Трагедията на човечеството е че го задържа самото човечество. То никога не се е обърнало към най-великите си умове за да го водят. Никога не е дало доверието си на най-меритократичните, най-заслужаващите. Никога не е ценило „ереса“ – способноста да избираш различно. Вместо това е горяло еретиците.
Ако човечеството беше интелигентно, Аврамовите религии нямаше да съществуват въобще. В бъдеще, когато човечеството е водено от Просветление и е на курс да постигне божествения си потенциал, Аврамовите религии ще изглеждат като лош, далечен, примитивен спомен за ужас и никой няма да може да проумее как човечеството е могло някога да се придържа към такива абсурдни вярвания.
Веднъж щом някой признае че здравия разум е грешен, следва че се оставя на милоста на експертите, гениите на човешката раса които са развили абстрактни и смайващи комплексни техники за разбиране на истината на съществуването. Ако висшата математика е езика на Природата вместо мненията на здравия разум то тогава повечето хора са прецакани, нали? Какъв е смисълът да се придържате към опростенчески и грешни мнения? За да се чувствате спокойно? За да  галите суетата си? Дълбоко в себе си повечето хора осъзнават че нямат никаква представа за тайните на живота. Някои имат духовни копнежи които ги водят до сайтове като този, и те трябва да бъдат аплодирани, но огромното мнозинство арогантно отхвърля всичко което не разбира и заравя главите си в пясъка.  Те прегръщат религиите на вярата защото те не изискват нищо трудно от тях.
Какво е вярващ? Това е някой който мисли че е добра личност и който със сигурност ще отиде в рая. Е, това не е трудна позиция за отстояване, нали? Ако питате такъв човек за квантовата механика, теорията на относителноста, висша математика, висша философия, висша теология, той няма да има и идея за какво говорите, и какво ли го интересува? Той е вярващ. Той е спасен. Бог го обича. Край. Точка.
Сега виждате ли защо религиите на вярата са се разпространили като рак върху цялата Земя? Те не изискват знание. Напротив – те презират знанието! Никога не забравяйте лудото изявление на Мартин Лутър: „Разумът е курвата на Дявола“! Аврамовите религии са изцяло за здравия разум в ежедневните дейности на човек – подчиняване на правила, закони и заповеди установени от силите в името на „Бог“ – където тайните на живота са затворени в отделение наречено „Няма нужда да се тревожа, ако Аз вярвам в Бог ще бъда ОК“.  Следователно вече могат да се заемат с остатъка от живота си – гледане на джънк ТВ, ядене на джънк храна, напиване, надрусване, женене, вършене на оттегчителни работи, развяване на патриотичния флаг, пазаруване, ходене на църква на Сабат (Шабат), ходене на бейзболен мач, на футболен мач, бла бла бла бла бла: всичката тази бездушна безсмислица която минава за „славата“ и върха на човечеството. Повечето от нас са тъжни роботи които са постоянно на авто-пилот. Обиждаме величието на което наистина сме способни, това че може да достигнем по-високата си същност, по-високото си аз.
Време е да спрем да пазаруваме, да спрем да вярваме, да спрем да сме заробени от здравия разум. Време е човечеството да се обърне към знанието, към Гностицизма.
Обикновените хора обичат да мислят че здравия разум е точния инструмент за разбиране на света и че едва ли не всички философи, мислители, учени и математици са в грешка и че едва ли не перверзно търсят „по-дълбоки“ истини които противоречат на здравия разум.
„Всички истини са лесни за разбиране когато веднъж вече се открият, целта обаче е да се открият“.
Галилео
Галилео в този случай е малко опростенчески.  Няма изискване истините да са лесни за разбиране. Защо да не бъдат парадоксални и мистични? Представете си че всички истини бяха математични, тоест че не можете да се надявате да разберете света ако не сте способен математик. На секундата почти цялото човечество ще бъде изключено от надеждата да разбере истината за своето съществуване. Математиката е един от най-омразните предмети в училищата по цял свят, поругавана от болшинството от  учениците по цял свят.  Виждали ли сте някога изобщо математик „Звезда“, знаменитост ?  Виждали ли сте изобщо някога предаване за математика в прайм тайма на телевизиите? Изобщо виждали ли сте предаване за математика по телевизиите? Ако имаше такива програми бихте ли ги гледали или бихте превключили да гледате поредната сапунка, ситком, конкурс или някое реалити ТВ шоу и т.н.т.?
Robert Heinlein казва: „Демокрацията не може да работи. Математици, селяни и животни, това е всичко което има – така че демокрацията, теория основаваща се на приемането че математиците и селяните са равни не може никога да работи. Мъдроста не е зразна, максимума и е на онзи най-мъдрия в дадената група.“
Повечето хора биха се отвратили от идеята че са отрязани от истината защото нямат математически способности, поради което религиите на вярата са толкова по-популярни от математиката, науката и философията. Не трябва да си умен за да „вярваш“ . Всеки глупак може да вярва във всичко но трябва да си умен за да разбираш философия, наука и математика.
„Има такива които мислят добре, но те са многочислено превъзхождани от онези които не мислят добре.“
Галилео
Има хора които с гордост заявяват че презират математиката но само глупак би се задоволил да бъде кръгла нула в математиката. Може да нямате много афинитет към нея но не трябва да я презирате както повечето хора правят. Науката – най-успешното от всички човешки начинания от която произлизат  всички наши технологии е базирана точно върху математиката. Клоуните които подиграват математиката не биха били толкова щастливи ако някой им отнеме всичките електронни устройства. Без математиката, науката и технологиите няма да има никаква електроника, никакви модерни джаджи, никалкви LCD ТV, никакви iPod, никакви iPhone, никакви клетъчни телефони, DVD, плейстейшън, коли, самолети, мадицина, лекарства, електрически китари, електрически крушки, интернет, електричество и т.н.т.
Религиите на вярата въобще не се вълнуват от математика, наука и технологии. Те казват: „Ще бъдеш добре, стига само  да вярваш в Исус/Алах/Йехова. Майната и на математиката“.  За това култури които насърчават вярата са назадничави.
Ислямските нации са много надъхани към завръщане към пред индустриалната епоха на съществуване като онази в арабските пустини от времето на техния пророк Мохамед. Ще намерите ли Айнщайновите теории за квантовата механика в Корана?  Че кой има нужда от тези безбожни идеи? Това казва имама. За човек, те са научно неграмотни. Ако слушате глупака, тогава и вие ставате глупак.  Това е нерушимия закон на глупаците.
Исляма представлява желанието да си глупав. Ислям е система от вяра в която Бог иска да сме тъпи и да не правим нищо друго освен роботизирано да се подчиняваме на съдържанието на една единствена книга – Коран. Ислям е система от вяра която проповядва че заслужаваш да умреш ако безропотно и стриктно не се придържаш към Корана. Смисъла на живота казват мюсюлманите е в това да не правиш нищо друго освен да се подчиняваш като машина на Алах/Мохамед и Корана. Колко вдъхновяваща визия за живота. Какво празненство и признание на човешкия потенциал.  За Исляма свободната воля и свободното мислене са Сатанински. Те те отклоняват от Корана и следователно те насочват към адския огън. Това е твоята награда за това че мислиш самостоятелно –ада! Що за Бог би наказвал хората за вечни времена за това че мислят? Как може изобщо някой да се съмнява че Исляма е Сатанинска религия, каквито са и останалите религии които спират хората от самостоятелно мислене, от мислене въобще?!
Ако искате да станете гений, уверете се че страната ви се управлява от гении. Стария Световен Ред не иска хората да са умни. Нищо в същност не е по разрушително за техния план. Представете си че всички училища бяха еднакво добри: парите не биха могли да купят по-добро образование и това не би осигурило по-добър живот и възможности. Това ще е катастрофа за привилигерования елит. Цялата основа на тяхната власт е че  използват богатството си за да купят недостъпното за останалите и да го използват като преимущество. Те искат да сте тъпи, да сте „вярващи“, да оперитате според здравия разум.
Мюсюлманите ще са щастливи да живеят в пещери. Тяхната религия е родена в пещера, когато на Мохамед уж му бил продиктуван Корана от Архангел Михаил. Това е религия за пещери, за анти-технология, анти-еволюция и анти-знание. Това е религия на тъмни места и студени камъни.  От жените се очаква да се покриват от главите до петите защото явно всички Мюсюлмани са в постоянна сексуална възбуда и най-малката женска част може да ги подтикне към най-крайни престъпления. Каква мрачна и ужасяваща религия.  Това е религия на сянката, и пещерата е най-подходящата емблема за нея. Корана е Книгата на Тъмнината.
Един Християнски пастор заплаши че ще изгори няколко копия от нея защото е „от Дявола“. Каква беше реакцията? Дали Мюсюлманите игнорираха този човек? Не, те реагираха с яростни демонстрации изпълнени с рев и убийствена омраза. Умряха хора. Което доказа тезата на пастора. Исляма отговаря на критика единствено чрез масови протестиращи тълпи и изключително, смъртоносно насилие. Религия ли е това или психоза? Мюсюлманите не са в състояние да приемат свобода на словото. Те искат да избият всеки който не е съгласен с Корана. Ето защо това е най-смъртоносната религия от всички. Те крещят срещу възможноста Корана да бъде изгорен а в същото време същата тази книга пропагандира изгаряне в ада на всички хора които не почитат Алах. Кое е по-възмутително: изгаряне на една книга или изгаряне на всичкото не-мюсюлманско население на земята? Кой е истинския скандал и провокация? Кога Исляма ще бъде осъден за проповядването на смърт и вечно наказание на всички не-мюсюлмани? Защо да се толерират нетолериращите?  Защо с нетолерантните да се отнасяме с толерантност? Защо трябва да се помиряваме с Исляма? Защо всеки мюсюлмански защитник не бъде запитан един прост въпрос: Защитава ли, или не защитава това че всеки не-мюсюлманин трябва да страда в адския огън, както обявява Корана? Ако каже „да“, той самият се поставя извън границите на толерантноста и уважението. Ако каже „не“, той самият се поставя извън Исляма.
Ако Християните кажат че Евреите и Мюсюлманите (които категорично отхвърлят Исус Христос) могат да отидат в рая, тогава те признават че Христос е безсмислен по отношение на Спасението, което значи че няма никаква причина повече да бъдат Християни и да почитат Христос като техен Бог Спасител. Ако Мюсюлманите кажат че Евреите и Християните (които категорично отхвърлят Корана и Мохамед) могат да отидат в рая, тогава те признават че Корана и Мохамед са безсмислени по отношение на Спасението и тогава вече няма никаква причина да бъдат Мюсюлмани. Ако Евреите кажат че Християните и Мюсюлманите (които категорично отхвърлят догмите и ученията на Евреите) могат да отидат в рая, тогава те признават че Бог няма уникално споразумение (завет) с тях Евреите, и че всичките Еврейски закони и забрани са безсмислени по отношение на Спасението, което значи че няма нужда да са повече Евреи.  С други думи, неизбежната логика на тези религии, ако искат да имат смисъл, е че само те са прави и всеки който не е съгласен с тях е грешен и ще страда в адските пламъци за наказание. С други думи, тези религии имат вградена омраза и презрение към другите. Те гарантират че ще има, и има конфликт, защото и трите са взаимно изключващи се. Защо такива мразещи и презряни идеи трябва да се толерират в 21 век? Тези религии са истинско отвращение. Противно е когато папата се здрависва с равин или имам, когато в същото време вярва че те ще отидат в ада (и обратното разбира се,  те си мислят че той ще отиде в ада). Какви лицемери! Последното нещо което е от значение за тези хора е честноста.
Тези религии говорят само за мир докато техните истории показват само насилие. Ако казваш на всички които не са съгласни с теб че отиват в ада, как очакваш взаимно разбирателство и уважение? Коя част в това „ти отиваш в ада освен ако не си съгласен с мен“ е миролюбива и уважаваща?  Ако казваш на другите че ти си „избраният“, защо се учудваш че те мразят? Отговора е наистина много прост – спри да се наричаш така! Но тези хора никога няма да спрат. Те са пропити с омраза и презрение към другите. Тяхната риторика за мир е опровергана от техните действия, от екстремистките догми към които се придържат, от смърта и разрухата които са готови да нанасят  за да „запазят“  своите вярвания.
Истината е че ерата на Аврамовите религии свърши. Католицизма с постоянната си дискредитация от детските сексуални гаври, се превръща в незначителност пред нашите очи. Ислямът – крайно назадничава религия, се гневи срещу напредъка и съвременноста. Евреите отмират и стават все по-кръвосмесени и бавноразвиващи се заради анти-природният им закон който не позволява нов генетичен ресурс от не-евреи (презрените Гои). В края на този век, никоя от тези религии няма да съществува.
Похитителите от 9/11 се казва че са предоставили кръвта си като жертвоприношение към Алах. Що за Бог  би приел като „подарък“ самолет пълен с крещящи и ужасени мъже, жени и деца?
Евреите не са по-добра стока. Вземете под внимание разказа за великият Еврейски герой Joshua, водачът на Евреите в завоеванието на Ханаанската земя:
Joshua 11:11:  И поразиха всичките души които бяха там с острието на меча, унищожиха ги до крак и не остана никой да диша: и изгори Хазор с огън.
Joshua 6:21:  И разрушиха до основи всичко що имаше в града, жени, деца, млади и стари, и волове, и овце, и магарета с острието на меча.
Така че, е ли Joshua (Джошуа), (всъщност  Yehoshua, означавайки „ Яхве е спасение“ (Yahweh), и нарочен от гърците после като  Jesus“ ) миролюбива, внимателна и любезна душа, загрижена за другите, милостива и състрадателна? Или е геноциден, унищожителен маниак, напълно подкрепен от също толкова дивашкия си Бог – Яхве - Yahweh?
И никога не забравяйте че тази напоена с кръв, убийствена религия на Joshua е била същата религия на Исус- Jesus (Yehoshua) Christ-Христос.
Единствената причина Християните и Евреите да не живеят в пещери е че исторически, предхождайки Исляма, техните лидери са били яростни психопати които са видели нуждата от повече и по-смъртоносни оръжия за война. Имали са нужда от математици, учени и технолози които да им дадат повече убийствена мощ. След това, когато капитализма и индустриалната революция настъпват, тлъстите печелбари видяли че математиката, науката и технологията могат да им докарат дори по-големи печалби чрез машини, устройства, химикали и т.н.т.
Най-великото човешко постижение – науката, е била подхранвана от алчност и насилие.  Представете си ако друго гориво беше използвано: визията на Тhe Venus Project http://www.thevenusproject.com/ например. Какво ли не би постигнало човечеството тогава? Не бихме ли могли да построим мост до рая? В Норвежката митология, Bifröst бил такъв мост, под чудесната форма на дъгата. Къде са нашите мостове-дъги? Къде са нашите кули към звездите? Къде са нашите портали към Бог?
„Не можеш да научиш човек на нещо, можеш само да му помогнеш да го открие вътре в самия себе си“
Галилео
Има много истина в това. Мюсюлмани, Християни и Евреи не могат да бъдат научени на нищо докато се придържат към думите на своите пророци и свещени текстове. Техните умове не са възприемчиви. Те са заключени. Ученето е двупосочен процес: изисква някой със способностите да комуникира и някой със също толкова важните способности да слуша. Да подържаш отворен ум и съзнание е удивително трудно. Човечеството като цяло е пълно със затворени умове, тесногръди представи и опасни предразсъдъци.
И става по-лошо.
Кой ще ни изведе вън от земята на оковите към великия Exodus (билейски – изход) на новата ера?
*****
Илюминати винаги са отдавали на математиката най-високия възможен статус. Питагор я наричал божествена. Напълно просто казано: тя е основния език на вселената.  Математиката е езика според който домейните  r = 0 и r > 0  си комуникират, и които определят техните взаимодействия в миналото, настоящето и завинаги.  Това са нишките на космическата тъкан. Природата е живата математика. Музиката е звука на математиката. Разума е логиката на математиката.  Съзнанието е самоусещането на математиката. Човечеството е ходеща, говореща, чувстваща, вдъхновяваща математика. Бог е съвършенната кулминация на математиката.  Света е разумен, подреден и обясним само защото е математически. Без математиката, съществуването би било невъзможно, като всичко би било хаос и случайност, лишена от живот и всякаква възможност за нещо значимо някога да се случи, още по-малко, да се установи трайно. Математиката е първият език на Бог. Тя също е и първият език на човешките същества, но го носим с нас неосъзнато вместо осъзнато.
Напълно глупави спортисти които не могат да сметнат две и две, въпреки това инстинктивно решават най-трудни математически проблеми. Някой тъп голфър който може да запрати топката на стотици метри в силен вятър и тя да падне на сантиметри само от дупката, не го постига просто по някакъв случаен механизъм. Неговия мозък несъзнателно е изчислил разстоянието до дупката, необходимия вид стик за този удар, атмосферните условия, скороста на вятъра, посоката на вятъра, силата която да се приложи върху топката, желаната траектория и т.н.т. Прави го интуитивно. Ако изкара лист хартия и се опита да направи сложна  математическа калкулация, няма да има и идея от къде изобщо да започне.  Въпреки това, без никакви усилия той прави изчислението несъзнателно.  Ако неможеше, нямаше никога да е успешен голфър. Когато играе голф, голфърът е математическа машина на чудесата, правейки изумителни изчисления само за едно мигане с клепачите.  Бейзбол играчите удряйки или улавяйки топката са същите. Футболисти, баскетболисти, хокеисти..... всички те са царе на инстинктивната математика, преценяйки скорост, ъгли, сили и траектории с превъзходна лекота. Вътре във всеки от нас, без значение колко ненавиждаме и се боим от математиката съзнателно, има по един математически гений. Ако можем да изкараме този математически гений от безсъзнанието в съзнанието, човечеството ще се устреми с гигантски стъпки присъщи на Бог.
В противен случай сме обречени на такъв свят където лудите управляват лудницата, хора като този: http://www.youtube.com/watch?v=SsCe2LIYkNo&feature=player_embedded

вторник, 5 юли 2011 г.

Хипер Човечество

Илюминати се стремят към бъдеще познато като „Хипер Човечество“, населено от Хипер Човеци. Основната идея е че човешките същeства ще демонстрират все повече и повече своята вътрешна божественост – като, и докато се развиват към богове, ще има неизбежна, радикална и необратима трансформация на човешкото общество. Хипер Човеците ще гледат на днешните хора като на пещерните хора от каменната ера.
Хипер Човекът е същество със върховна креативност, интелигентност и дух. Хипер Човеците ще обърнат завинаги гръб на тривиалноста която е погълнала съвременното човечество. Все повече и повече съвременния свят прилича на един глобален шопинг мол. Това ли е смисъла на живота – да пазаруваш? „Шопинг терапията“ ли е висотата на човешките аспирации? За това ли се развихме от „първичната космическа супа“ , без никаква друга причина освен да пазаруваме „неща“? Разходете се по главната улица на всеки един град и ще видите светилището на консумеризма. Кой би отрекъл че съвременната култура е определила смисъла на живота като пазаруване? Ако културата беше определила смисъла на живота като човешкото съвършенство и добродетели, гледката щеше да бъде съвсем различна. Но съвършенството изисква усилия от страна на хората. Шопингът изисква само пари. Шопингът е толкова успешен защото следва пътя на най-малкото съпротивление.  Сновете наоколо от магазин в магазин като зомбита, упражнявате скъпоценната си „свобода и избор“ чрез влизане в този магазин вместо в онзи, чрез купуването на този предмет вместо онзи предмет. Вие фетишизирате предметите които купувате. Те са вашета марка. Вашета идентичност. Вашета идентичност е инвестирана в тях.  Ако сте направили „добри“ покупки, вие се чувствате добре и щастливо. Използвате Айфона си за да кажете на своите познати за новите си предмети. Поствате снимки на новите си продукти във Фейсбук и чатите за тях.
Ако се определяте от предмети тогава вие самите ставате предмети. Ако манталитета ви се определя от купуването то вие самите може да бъдете купени.
В Сексът и Градът, протагонистите влизат в гигантски walk-in гардероб и практически припадат. Сякаш са влезли в светая светих, най-свещеното от свещените, и със своите отегчени смъртни очи сякаш съзират Бог в цялата му слава. Жените в киносалоните ахкат и проронват сълзи от радост и завист. Те са в състояние на многократен оргазъм.
Гардеробите са се превърнали в молитвени дарохранителници. Шопинг моловете са нашите нови катедрали. Парите са Светия Дух. Търговските асистенти са свещениците. Съобщенията по радиоуредбата за намаления и промоции са гласовете на оракули. Предметите са свещените съдове съдържащи плътта и кръвта на Бог.
Живот=Шопинг. Това ли е божественото уравнение? Това ли е великата тайна на човешкото съществуване? За това ли боговете са вдъхнали живот в древната почва? За това ли Прометей открадна свещения огън?  Всичко това за да може да тикаме наляво и надясно шопинг количките и да пием по кафе в Starbucks?
Нима всички сме се побъркали?
Що за човечество е това? Това не може да е истинското нещо. Тези „хора“ са имитация. Истинското човечество е някъде другаде. Не е ли време да намерим липсващото си аз?
Този уебсайт прокарва напред няколко пътя: религия, философия, култура, наука и математика, история и философия. Ние се аргументираме и не се извиняваме за това! Съществува така наречената концепция „Ренесансов Човек“, онагледена най-вече чрез Леонардо да Винчи. Ренесансовият Човек е умел във всичко, заинтересуван от всичко, кипящ от енергия и творческа креативност във всички области. Неговият ум експлоадира с идеи. Той е изпълнен с потенциал и възможности. Той е електричество. Ако го докоснете ще ви удари шок. Той почти свети. Сега си представете Ренесансов Човек холядократно увеличен. Ето какъв ще бъде Хипер Човекът.
Искаме да привлечем вниманието и подкрепата на Ренесансовите Мъже и Жени на нашето съвремие. Ние не искаме никакви „шопъри“.  Хората ни пишат че нашите материали за религия и политика ги отегчават. Защо не се придържаме към езотериката, философията или науката казват те? Защо не „фокусираме“ нашето послание? По този начин доказват че не са нашият тип хора. Ние не искаме и нямаме нужда от такива хора. Те не са от полза за нашета адженда.
Човечеството не може да се трансформира по никакъв значителен начин чрез изнурителна и времеемка работа на базата -  човек по човек . За да се трансформира човечеството, самото общество трябва да се трансформира. Трансформирането на обществото изисква политическа трансформация.
Политиката, социалното и психологическото мислене винаги са били от критична важност за Илюминати. Всяка група която иска да допринесе значителна промяна трябва да има комплексни  и интегрирани разбирания за човечеството. Колкото до човешкия дух, трябва да бъде развит до своя максимум, а това може да стане само в религиозен контекст.
Меритокрация е нашата политическа платформа. Илюминация (просветление) е нашата религиозна платформа.  R >= 0 (не матриалната, духовна, мисловна енергия е първичната и по-голямата, и предизвиква съществуването на материалната вселена, двете са взаимно свързани, материята е физически измеримото проявление на енергията) е нашата научна и философска платформа. Ние защитаваме Нов Световен Ред. Ние подкрепяме Нова Психология – ние искаме психологията да бъде в сърцето на образователната програма, на обществото, на икономиката и семейството. Ние защитаваме нови  обществено базирани начини на живот.  „Атомното семейство“ в свойте малки, анти-социални, кутийки-къщички е само един начин на живеене. То никога не е трябвало да се превръща във фундаментално, дефакто градивната частица на обществото.  Хората заслужават избор. Семейството е добре за някои хора, други изискват комунално или на обществен принцип съжителство и начин на живот. С други думи да живеят в подкрепящи се групи със хора с които нямат семейни връзки и отношения. Провалените семейства са катастрофа за всички участници в тях. Кое събира онези които нямат алтернатива на семейния модел?
Ние защитаваме по-специално това че хората трябва да имат възможноста да живеят в калибровани общества състоящи се от същия или близък психологически тип хора. Хора които са на една „вълна“ и с които е много по-вероятно да станете доживотни приятели и да изградите стабилни съюзи.
Хората имат нужда от ефективни социални мрежи за подпомагане и подкрепа. За много хора семейството се е провалило в това да им даде такива социални мрежи, за това те живеят в различни състояния на отчуждение, изолация и разделеност. Когато семейната „клетка“ ти се провали, имаш истински сериозен проблем в семейно базираното общество. Семействата с един родител се мъчат да се преборват с трудностите и препятствията пред тях много повече в общество базирано на двама родители. Хората които по една или друга причина са постоянно на път или често им се налага да сменят местоработата си губят връзки с познатите им вече общества и е трудно за много от тях, а понякога и невъзможно да установят хармонични контакти и отношения с други общества. Високо образовани, високо интелигентни и креативни хора може да страдат не намирайки хора от същия калибър с които да са в хармония и да бъдат мотивирани все повече към изразяване на своите заложби и потенциали в общество с опростачена култура доминирана от тривиалност. Радикално настроените трудно намират други радикално настроени. Тези и други които са различни не могат да се вмъкнат в калъпа удобен за „обикновените“ хора. Ницше искал да живее в общество заобграден с гении но обществото не предлага такива комуни за изключителните. Представете си гении живеещи заедно, споделящи и обменящи всички изключителни идеи и познания, удовлетворени от общество в което събеседниците им са на ниво и взаимно спомагат за формирането на нови и по-велики идеи. Къде можеше да бъде света сега. Вместо това, повечето гении са неразбрани от своите съграждани, общества и време и повечето умират в мизерия. Техните завещания изграждат това което наричаме човешка цивилизация. Всички тези проблеми могат да бъдат избегнати с малко мисъл и посока далеч от общество базирано на монолитния модел на семейството. Семейството е концепция - „един калъп за всички“, светът е много по-комплексен и сложен от това. За някои семейството е най-великото нещо което могат да си представят, за други се е доказало като проклятие. Не трябва ли едно разумно общество да предостави алтернативи?
Да имаш добри приятели около теб, хора които разбираш и имаш доверие в тях е от жизнено важно значение за личното добруване и за добруването и функционалноста на обществото като цяло. Психологическото профилиране може да ви съчетае с подходящи приятели до живот, и също ви позволява да разберете защо не сте на същата вълна с много и различни други с които влизате в контакт. Много конфликти са причинени не за друго а само поради факта как психологически различни групи хора възприемат една и съща информация. Мислителите, чувствителните, интуитивните, всички имат психологически различен поглед над едни и същи данни.  Често не могат да разберат как е възможно някой въобще да имат напълно различни възприятия и интерпретации над едно и също събитие което всички са наблюдавали.  У всички нас липсва симпатия и съчувствие към онези психологически различните от нас. Това не е ничия грешка. Никой не е по-прав от никой друг. Но трябва да намерим начин да преодолеем този проблем защото това е огромен проблем. Психологията предоставя отговора. Психологията трябва да бъде внедрена във всеки аспект на живота, особено много на работното място и в политиката.
Стария Световен Ред са силни подръжници на изолираните семейни единици които оперират според безмилостния личен интерес, които са в свирепа конкуренция едни с други за ограничени ресурси като най-добро училище, жилища и работа.  Разделяй и владей. Лесно се контролират семейства, много по-трудно общества и комуни. Стария Световен Ред нямат интерес да използват психологията за да подобрят обществото, а само за да го манипулират.
Ние искаме трансформация на всички фронтове. Ние искаме „преоценка на всички ценности“, вземайки на заем безсмъртната фраза на Ницше. Семейни ценности, религиозни ценности, социални ценности, образователни ценности и политически ценности, всички трябва да се преоценят.
В сърцето на всички различни пътища около нашета заобикаляща среда е една обединяваща идея – диалектиката. Ние искаме да поставим диалектиката в центъра на човешкото съществуване.  Всичко непрестанно трябва да се развива напред и нагоре, направлявано от диалектиката.
Диалектиката впряга триединството на теза, антитеза и синтеза в систематичен научен метод базиран на доказателствата и причините. Психологически, диалектиката е инструмент за изучаване на сянката и разрешаване на всички фактори които ни задържат от достигането на нашето по-високо същество. Ставаме по-добри, по-висши, по-извисени чрез разрешаване на противоречията които ни заобикалят и живеят в нас – съпротивлението, препятствията, неуспехите, капаните, възраженията, вътрешните демони, загадките на нашите животи. Всяка институция, всяка организация, всеки бизнес, всяка дейност, всяко начинание и най-вече всяка личност трябва да изпитва непрестанно диалектично подобрение.
В практически смисъл, диалектиката включва внедряване на „Авокати на Дявола“ навсякъде в обществото. Исторически, Адвокат на Дявола е обучена личност назначена от Католическата Църква да опонира предложението някой конкретен човек да стане светец. Той е трябвало да изгради защита защо въпросният човек не трябва да бъде признат за светец.  За да бъдат преборени неговите контра-аргументи, доказателствата за „светоста“ на въпросния човек е трябвало да бъдат изключително убедителни. Само най-силните кандитати биха и са оцелявали на щателната проверка и критика на Адвоката на Дявола. Сега терминът се използва за всеки който се противопоставя на аргумент за да покаже недостатъците които може да съдържа аргумента. Колкото по-добър е Адвоката на Дявола (анти-тезата), толкова по-добра трябва да бъде тезата за да го надвие.
Всяка институция която прави някаква „теза“ (може да е всичко: песен, обувка, закон, услуга, храна, банков метод, психологическа иновация....... каквото и да е) трябва да бъде съпроводена с институция в ролята на Адвокат на Дявола която да търси недостатъци и да предлага доработки, подобрения или напълно нови идеи. Тези на свой ред трябва да бъдат съпроводени с трети институции познати като  Tertium Quid (на латински „третото нещо“). Тези институции съответстват на фазата на синтезата на диалектиката.  Тяхната работа е да следят какво е „произведено“ от тезата и антитезата  и да създадат трето нещо, по-добро нещо, по-високото нещо (синтезата) от двете входящи, което на свой ред се превръща в нова теза (като прототип). Това тогава се връща на фазата на тезата където прототипа се рафинира и се предоставя на фазата  анти-тезата и т.н.т. докато оригиналната теза достигне до своята Омега Точка на завършване. Омега Точката (от буквата Омега в гръцката азбука, пследната буква) е образно казано крайното стъпало до което дадено нещо може да се издигне, да се усъвършенства. Крайната божествена точка. По този начин всичко може да бъде научно, систематично и постоянно подобрявано.
Илюминати са организирани по този начин. Онези които са включени в тезата се наричат „Visionaries“ (защото те имат първоначалната креативна визия, идея). Онези с анти-тезата са Адвокати на дявола и онези със синтезата са Synthesizers (алтернативно и Хармонизатори).
Визионерите клонят към INTJ тип („мозъците“), Адвокатите на Дявола („учените“) са INTP тип, и Синтезаторите са чувстващи (feeling – оригиналната дума) и сетивни (sensing – оригиналната дума) типове, и двата типа - интроверти и екстроверти. Клетката от тримата човека които правят и подържат този сайт се състои от един INTJ, един INTP и един INFJ. Този сайт в никакъв случай не е перфектен, но ако го „рафинираме“ и подобряваме още няколко пъти, ще стане само толкова перфектен колкото самите ние може да го направим. Колкото по комплексно, сложно е едно нещо, толкова повече повторения изисква и повече хора трябва да се включат в това. Принципно обаче, всичко на този свят може да се управлява по този начин: медицина, образование, политика, правителство, закони, банки, икономика, спорт, забавление, наука, всичко на практика.
Не е ли време за Научното Общество? Светът да има научния метод и диалектика в сърцето си, направляваики всичко което прави, помагайки му целенасочено да се развива към съвършенство? Може ли някой демократ  честно да отговори каква е целта на демокрацията? На къде ни води? Никоя държава по света не е изразила своята цел!
Е, ние не се колебаем да заявим нашета! Целта на нашето общество е да създадем общност от богове. Ние целим да подобрим всеки аспект от човешкото съществуване чрез научни, философски и психологически методи.  Научния метод, Еволюционният принцип и психологическия принцип за Максимална Себеактуализация са механизмите които ни тласкат към перфектност, съвършенство. Всички те са елементи на диалектиката.
Какво предлага демокрацията? По-богат консуматорски избор. Голяма работа! Как това може да задоволи най-великите аспирации на човешката раса? Ето защо демокрацията е обречена да бъде заменена.
Демокрацията – така наречената „власт на народа“, достига своя край когато на хората е дадено право да гласуват и да пазаруват. Що за цел е това? Това ли е всичко? Това ли е великата идея „свобода и демокрация“ за която хора даваха живота си? Я се стегнете!
Ние искаме да заменим глобалния шопинг мол с глобална парадигма, образец за преследване на все по-високи нива на човешко съвършенство и превъзходство.  „Научният Метод“ е почти синонимен с  диалектиката.  Предлагат се хипотези и после се тестват в истинския свят. Ако се провалят безнадеждно – се захвърлят. Ако са разумно успешни – се рафинират и тестват отново. Евентуално, след много повторения те ще достигнат своята Омега Точка на съвършенство където са в съзвучие с всички експериментални данни и е невъзможно да бъдат рафинирани и подобрени повече нататък. Политика, религия, психология, семейството, институциите, компаниите и фирмите, индивидите – всички те могат да бъдат радикално подобрени.
Защо приемате че религии като Християнство, Ислям и Юдаизъм са последната дума в религията? Очевидно че не са, след като те всички са печални провали. Но никой Християнин, Мюсюлманин или Евреин никога няма да приеме  че всичко в което вярва  трябва да бъде тествано и ако е необходимо, да бъде отхвърлено. Те считат техните си свещени книги като непогрешими, извечни, непредизвикуеми и съвършенни, като непроменимите думи на Бог. От там и религиозния екстремизъм, фанатизъм и омраза към всеки който не е съгласен с тях е вграден в тези Сатанински религии. Свещените войни са неизбежни последствия от Свещените книги. За това Сатаната  е техен автор. Какъв по-добър начин да създадеш конфликт и разделение?
Демокрацията вярва че няма нужда от реформа. Конституциите почти никога не се актуализират. Парламентите никога не се променят в институционален смисъл. Защо не? 21 век същият като 18 век ли е? Тогава не трябва ли със сигурност да има нова конституция която да отразява новите времена? Няма значение, няма разлика, няма смисъл да смениш хората в Конгреса и в Белия дом защото всички политици са отражение на установената „система“.  Ако искате истинска промяна, не слагате нов човек в Белия дом, заменяте Белия дом и Конгреса с нови институции. Тоест – заменяте системата!
Съвършен ли е Капитализмът? Съвършени ли са корпорациите? Съвършени ли са потребителските стоки? Съвършени ли са услугите? Съвършени ли са семействата? Съвършени ли са индивидите? Ако не са, къде тогава са определените диалектични механизми които да гарантират че нашето общество постоянно се подобрява? Наемат ли институциите изключително критични хора които искат да изтъкнат всички недостатъци които трябва да се разрешат, или те просто искат клакьори които никога не успорват, никога не се оплакват и никога не дръзват да предизвикат „силите на деня“? Бунтарите, разобличителите, революционерите и радикалите, всички те са жизнено важни за диалектиката и трябва да бъдат приветствани вместо отхвърляни.
В ултра капитализма всичко е оставено на мистичния „пазар“ – почти религиозна концепция която се справя сама. Но пазара не е проектиран, интелигентен, целенасочен, теологически процес прозрачен за всички. Вместо това, пазара е сенчесто „същество“, масивно предразположено към корупция и манипулация от картели, към „вътрешна информация“. Стария Световен Ред обичат пазарите защото знаят как да ги манипулират за свой собствени егоистични цели, с изключение  тогава когато пазарите неочаквано тръгнат надолу и започнат да се разпадат заради нерешени противоречия които са били оставени да се натрупват и когато Бумът внезапно се превръща в Банкрут.
Интелигентната диалектика може и трябва да замени малоумния пазар.
Целия свят трябва да бъде арена на посвещение на това да се вадят напред „тези“ – предложени подобрения, „анти-тези“ които да опонират и тестват тезите, и синтези които да напредват най-доброто от тезите и анти-тезите, създавайки по този начин нови по-съвършени тези от които можем да започнем отново да повдигаме летвата всеки път по-нависоко и по-нависоко докато не стигнем на края до там до където не можем да вървим по-нависоко.
Не е ли това нашата истинска цел, нашето предназначение – да достигаме възможно най-високите висини, да покоряваме най-високите върхове, да застанем заедно с боговете на върха на Олимп и да дишаме разредения въздух на божественоста? Постигате ли това в шопинг мола?
Ние защитаваме неспиращ прогрес, промяна и еволюция. Всички ние сме в процес на усъвършенстване. Всички ние сме не завършени. Не трябва да има неприкосновени идеи, никакви табута които да не могат да бъдат разрушени, никакви божи заповеди изписани на нечупливи камъни, никакви свещени текстове с непроменящи се думи изписани с огън. Догматизмът е изцяло за установяване на закони които никога не трябва да разрешават  да бъдат успорвани. Ние отхвърляме всички догми! Няма свещени крави! Всичко трябва да се докаже диалектично или да бъде пометено настрани като незначително.
Какви са алтернативите? Да си Мюсюлманин самоубийствен атентатор на мъченическа мисия? Да си зомбиран капиталистически консуматор слушащ „музАка“ и даващ пари на „Човека“ – алчния, егоистичен капиталистически супер милионер? Да си Евреин вечно чакащ Месия който никога не идва? Да си Християнин чакащ да бъде „Възнесен“? Да си заседнал пред Фейсбук завинаги, качвайки свои снимки на които си все по-стар и по-стар, по-тъжен и по-тъжен, отразявайки все по-пропиляния ти живот? Да гледаш реалити ТВ „звезди“ до края на живота си? Да се прекланяте пред спортни „звезди“ от фотьойла си до деня на страшния съд? Това ли е всичко на което човечеството е способно?
Всичко което установява неподвижни правила е само и единствено за КОНТРОЛ. ТРЯБВА  да се ПОДЧИНЯВАТЕ! В диалектично общество няма такива правила, така че контрола е прехвърлен на самите хора, както по начало би трябвало да бъде и трябва да бъде. Когато стане дума за правила, cui bono (в чий интерес)? Винаги онези които определят правилата, никога онези които са подложени на тях. Диалектиката разбива цялата стара система на контрол. Смачква силата и власта на установените и окопали се елити които живеят по старите правила. Диалектиката разрешава интелигентната преоценка на всички ценности и добродетели. Анализира всяка институция на света и предоставя механизми за достигането му на еволюционно и диалектично съвършенство.
Pho’ (амарикански рапър изповядващ ученията на  Илюминати) цитира непознат автор който казва „ако не даваш на света най-доброто което имаш, за кой свят го пестиш“?
Ето за това е всичко – всеки да дава най-доброто от себе си и да става най-доброто на което а способен. Всичи институции на света трябва да са оборудвани за тази цел – максимализиране на човешкия потенциал, постоянно актуализиране на всичките ни велики способности.
Капитализмът - мрачната, стерилна, идиотска, духовно мъртва, липсваща въображение преобладаваща идеология на Западния Свят поставя като най-висшите си цели консумацията на junk (боклук) за да обогати елита който контролира производството на junk-а. Стария Световен Ред няма интерес да максимализира вашия потенциал, само техния собствен. Капитализма е щастлив да взима най-лошото от вас стига това да прави някой дебелак в костюм за 5000$ още по-богат и дебел. Капитализма подтиква хората към несъвършенство, където те са тотално зависими от потребителски стоки които да им дават фалшива самоувереност. Индустрията за „Красота“ е един  от най-коварните примери които може да се посочат. В действителност това е индустрията на „Грозотата“ , нейната цел е да накара всички да се чувстват неадекватно и да продължават да наливат парите си за препарати и процедури в джобовете на шепа фамилии които притежават заводите.
Какво да кажем за „Здравеопазването“? В капиталистическата система където основната цел е печалба, решаването на здравни проблеми,  разработването на лекарства и нови методи на лечение които да преборят окончателно десетки мъчителни заболявания които по настоящем са бич за човечеството, са оправдани и икономически обосновани само до толкова до където може да се постигне удължено лечение, лечение от което повече време може да се печели от един пациент. Фармацефтичните картели нямат икмономическа изгода ако разработят и пуснат на пазара лекарства които трайно ще елиминират определени заболявания, защото на тях не им трябват излекувани здрави хора които повече няма да имат нужда от техните продукти, трябват им хора в безизходица, които постоянно да наливат средствата си за собственото си удължено страдание. Печели се от продължаващи проблеми, не от тяхното трайно решение.
Не можем да им позволим да ни задържат повече назад. Време е да ги пометем. Ние сме нова, превъзхождаща теза, по-високо ниво на еволюцията. Нашия взор е отправен към звездите и далечните небесни висини, не към шопинг моловете. Искаме да слушаме музиката на божествената вселена, не тривиата на моловете.
Стария Световен Ред проповядва евангелието на личния интерес. Ние проповядваме госпела на просветения личен интерес. Най-добрия възможен свят не е този в който ти си крал с неограничена власт и останалото човечество коленичело пред теб като поданици, едвам различими като човешки същества (представите на Стария Световен Ред), а е света в който всеки е бог, всеки съществува и гради на оптималното си ниво, най-доброто от себе си, и колективно, всички заедно правят рай на земята. Не е възможно за шепа хора да построят чудесния Град на Въображението.  Нужни са всички, допринасяйки своите собствени уникални дарби за това светло бъдеще. Всички ние се подобряваме от по-доброто качество на хората с които общуваме. Ако те са хора на превъзходството то и ние ще бъдем. Ако са измет, ще ни завлечат с тях в мръсната отходна канализация. За това трябва да използваме нашета интелигентност,  въображение и психология, за да издигнем хората нагоре, не да ги мачкаме надолу.
Вашата съдба е моята съдба. Моите качества се определят от вашите качества. За това е в мой интерес да ви помогна колкото ми е по силите и да ви помоля вие също да ми помогнете колкото ви е по силите. Заедно се издигаме. Отделно падаме. Планът на Стария Световен Ред е да ни направи всички паднали, докато те остават изолирани в техните високи кули от привилегии. Колко още ще толерираме да бъдем техни роби?
В краткосрочен план, само определен тип хора могат да помогнат. Само онези които имат визията, куража да водят от фронта, неутихващ вътрешен заряд, онези които изкарват най-доброто от себе си и от другите. Ако може да обединим заедно всички тези хора под едно общо знаме, тогава никой и нищо не може да ни спре. Ще сграбчим бъдещето и никога няма да го пуснем.
Къде са хорските шампиони, великите трибуни като героичните братя Грачи (първите реформатори за граждански права в Римския Сенат, брутално убити след като достигат популярност сред цялата империя)? Къде са смелите Рицари на Кръглата Маса, решени непоколебимо да съборят пирамидата на Стария Световен Ред? Те са там някъде. Време е да се изпълни тяхното призвание, тяхната съдба. Диалектиката търси онези пропити с духа на ерата.
*****
Ти за бъдещето ли си или си срещу него? Вярваш ли че човешката раса е съвършенна? Тогава къде е системата ти която ще допринесе  съвършенство? Мислиш ли че демокрацията е отговорът? Капитализъм? Християнство? Само толкова ли са добри? Те ли са нашия краен лимит? Може ли нашето въображение и креативност да не произведат нещо по-добро? Ще бъдат ли всички те тук и след милион години напред? Истината е че всички те имаха своето време и всички те се провалиха. Те са динозаври носещи се към заслуженото си измиране.
Само ние имаме система създадена да усъвършенства човешката раса – универсалната диалектика. Процес на по-високи и по-високи постижения, докато човешката Омега Точка бъде постигната и ние сме общество от богове. Хипер Човечество, Омега Човечество, Човечество превръщащо се в Бог. Не е ли това нашето свято търсене?


Ницше казва че ако човечеството продължи по настоящата си траектория, ще даде раждането на „Последния Човек“:
„Алас! Наближава времето в което човек няма да може да роди повече звезди. Алас! Времето на най-презряния човек идва, човека който повече няма да може да се презира сам“.
„Виж! Аз ще ти покажа Последния Човек“.
„Какво е любов? Какво е творчество? Какво е копнеж? Какво е звезда? Така пита Последния Човек и премигва“.
„Светът е станал малък, и върху него пълзи Последния Човек, който прави всичко малко. Неговата раса е неизтребима като бълхата, Последния Човек живее най-дълго“.
„Ние открихме щастието, казва Последния Човек и мига“.
Ницше очевидно е предсказал възхода на Шопинг Мол Човека.


Трябва да намерим противоотровата срещу Последния Човек.  Хипер Човечеството, Върховното Човечество, Божественото Човечество е отговорът. Диалектиката е процесът. Нашият е пътя който  води към съвършенство. Всеки друг път е път за никъде.
Истинската човешка природа жадува да тръгне по върховното  духовно пътешествие, не да ходим да пазаруваме.
Това е нашата представа. Ние имаме планът. Ние имаме механизмът. За това и нашия триумф е неизбежен. В крайна сметка всички най-талантливи, креативни, умни, визионери и мечтатели хора в света ще застанат на наша страна. И тогава не можем да бъдем надвити.  Нашета победа е сигурна, защото дълбоко в себе си всеки се чувства неудовлетворен, неспокоен и нереализиран. Когато им се предоставят възможности  да имат пълноценни животи, всички ще ги вземат.
Присъединете се към нашето движение, или към диалектичното приключение, или към мисията да освободим вътрешната човешка божественост. Дайте своя собствен  диалектичен  дял. Време е за духовния ренесанс на човешката раса. Ние искаме да озарим космоса със светлината на човешкия блясък, излъчване, ярко трепкащи божествени искрици от всички възможни цветове.
Ние сме на поход към съвършенството. Отхвърлете миналото. Отхвърлете Стария Световен Ред. Старите религии. Старите политики. Старите правила на обществото. Време е да започнем отново. Сега, на края, разбираме начина да вървим напред – като диалектична прогресия към Омега Точката на Човечеството.
Времето да преоценим всички ценности дойде.