"Всяка истина минава през три етапа: първо е подигравана, второ е яростно противопоставяна и трето е приемана като очевидна" - Шопенхауер

"Отхвърляне и заклеймяване без проучване и изследване е връх на невежеството"- Айнщайн

"Много невъзможни са просто непознати, когато непознатото стане познато - невъзможното изчезва"- Айнщайн

"Освободете ума и духа си, никой освен вас самите не може да освободи вашите собствени умове и души"- Боб Марли



Всичко тук е преведено от официалният сайт на Illuminati: http://armageddonconspiracy.co.uk/index.htm и представлява само кратки откъси от различни секции на сайта. За контакт или коментар: sieragolf@abv.bg





Ние сме Illuminati. Ние сме гностици. Ние сме Питагорейци. Ние сме артисти, математици, философи, учени, музиканти, филммейкъри, дизайнери, инжинери, технолози, футуролози, радикали, психолози, противници на Дявола който управлява нашия свят: „Бога“ на Евреите, Християните и Мюсюлманите. Също толкова сме против Ционистко-Масонския „свободен" пазарен капитализъм (който всъщност е нагласен картел целящ да направи богатите по-богати и да окопае позициите и привилегиите на елита) и искаме заменянето му със „социален“ капитализъм, базиран на много по-равно разпределение на богатствата и равни възможности.
Illuminati са древно тайно общество което иска да установи промяна – Нов Световен Ред, базиран на принципа че всеки може да стане Бог. Нашата радикална визия е за ново човечество освобождаващо вътрешната си божественост – защото сме божествена раса, не робско население на Терористичен Бог.
Десетте най-влиятелни Гранд Майстори на Illuminati са: Цар Соломон Вероотсъпника, Питагор, Хераклит, Емпедокъл, Саймън (Симон) Магус, Хипатия, Лайбниц, Вайсхаупт, Гьоте и Хегел. Ницше със своята велика визия за Свръх Човека изразява това към което се стремим. Ако тези хора не представляват интерес за вас, тогава е безсмислено да продължавате по-нататък в Illuminati света на свобода, знание и апотеоз.
Това не е сайт за хора със слаби нерви. Този сайт съдържа огромно количество философско, психологическо, политическо, историческо, научно и религиозно съдържание. Ако искате да се впуснете в духовното пътешествие на живота се – тогава сте отворили вратите на дворец с чудеса. Ако обаче сте дошли тук в търсене на извънземни, мулти-измерни гущери и зли Илюминисти неспирно заговорничещи срещу обикновените хора и света – тогава сте на грешното място. Хора като Макау, Айк, Джонс и техните подобия ще са повече по вкуса ви.



вторник, 18 октомври 2011 г.

Меритократичния подход vs "Бил Гейтс" идеологията

... По-добрите технологии трябва да бъдат използвани в полза на човечеството, не за увеличаване на печалбите на тези, които контролират технологиите. Ние казваме: Нито един частен индивид  не трябва да има контрол над всички важни технологии. Хората трябва да бъдат законните собственици и тези, които печелят от всички технологични достижения. Изобретателите на нови технологии, със сигурност може да да бъдат щедро възнаградени за усилията си, но не трябва  да им бъде разрешено да използват технологиите като оръжие, за да си осигурят богатство и власт далеч по-силна от това, което е здравословно и благоприятно  в Меритократичното общество на равни възможности. Нека никой не забравя, че всички съвременни технологии имат скрита основа - на хиляди години  човешки труд, на легионите  прочути или  неизвестни  учени, математици и инженери.
Исак Нютон, един от най-великите учени на всички времена е заявил: "Ако съм виждал по-надалеч, то е само защото съм стоял  на раменете на гиганти."
Това обобщава всичко!  Всички технологични постижения са собственост на историята. Никоя технология не би била възможна  без всички предишни стъпки довели до нея. Всеки изобретател стои в безкрайната сянката на гиганти,  в чиято сянка той е нищо в сравнение. Никой не заслужава да бъде възнаграден прекомерно, само защото е намерил един малък нов начин за овладяване на големия корпус от знания, създадени и достигнати от миналото на човечеството. 99% от печалбите за всяко откритие в действителност са дължими на всички онези герои, на науката и техниката, които са били преди това, т.е. по-голямата-голямата част от печалбата трябва да се връща на хората в името на човешката история от знания,  хората които са настоящите изражения и потребители на тези нови открития и технологии . Идеята, че някои клоун като Бил Гейтс трябва да стане най-богатият човек на земята, за това че е направил няколко много примитивни иновации в персоналните компютри, всяка от които може и би била направена далеч по-добре от други в Меритократичното общество е просто смешна и показва колко жалък е капитализма.
Гейтс нямаше да постигне нищо без огромното тяло на математиката, науката, логиката и технологиите  които други преди него са създали. Той нямаше да постигне нищо без усилията на хиляди компютърни учени преди него, никой от които не са получили такова огромно възнаграждение като него. Капиталистическата идеология  "победителят взима всичко" намеква че Бил Гейтс сам създава персоналните компютри от нищото  и заслужава безкрайна награда за това. Това е зрелищно абсурдно схващане и твърдение. Гейтс трябва да получава един милион долара освободени от данъци на година до животно. Това е всичко. Точка. Не би могъл  да се оплаче  че  не е бил добре възнаградени за дяволския си  MS-DOS, би ли могъл? Обаче този индивид от много привилегирован произход има право да контролира повече богатство и власт, отколкото цели народи. Какъв фарс.
Трябва хората да печелят  и да се възползват от увеличаване на производителността а не  банковите сметки  на ултра богатите капиталисти.