"Всяка истина минава през три етапа: първо е подигравана, второ е яростно противопоставяна и трето е приемана като очевидна" - Шопенхауер

"Отхвърляне и заклеймяване без проучване и изследване е връх на невежеството"- Айнщайн

"Много невъзможни са просто непознати, когато непознатото стане познато - невъзможното изчезва"- Айнщайн

"Освободете ума и духа си, никой освен вас самите не може да освободи вашите собствени умове и души"- Боб Марли



Всичко тук е преведено от официалният сайт на Illuminati: http://armageddonconspiracy.co.uk/index.htm и представлява само кратки откъси от различни секции на сайта. За контакт или коментар: sieragolf@abv.bg





Ние сме Illuminati. Ние сме гностици. Ние сме Питагорейци. Ние сме артисти, математици, философи, учени, музиканти, филммейкъри, дизайнери, инжинери, технолози, футуролози, радикали, психолози, противници на Дявола който управлява нашия свят: „Бога“ на Евреите, Християните и Мюсюлманите. Също толкова сме против Ционистко-Масонския „свободен" пазарен капитализъм (който всъщност е нагласен картел целящ да направи богатите по-богати и да окопае позициите и привилегиите на елита) и искаме заменянето му със „социален“ капитализъм, базиран на много по-равно разпределение на богатствата и равни възможности.
Illuminati са древно тайно общество което иска да установи промяна – Нов Световен Ред, базиран на принципа че всеки може да стане Бог. Нашата радикална визия е за ново човечество освобождаващо вътрешната си божественост – защото сме божествена раса, не робско население на Терористичен Бог.
Десетте най-влиятелни Гранд Майстори на Illuminati са: Цар Соломон Вероотсъпника, Питагор, Хераклит, Емпедокъл, Саймън (Симон) Магус, Хипатия, Лайбниц, Вайсхаупт, Гьоте и Хегел. Ницше със своята велика визия за Свръх Човека изразява това към което се стремим. Ако тези хора не представляват интерес за вас, тогава е безсмислено да продължавате по-нататък в Illuminati света на свобода, знание и апотеоз.
Това не е сайт за хора със слаби нерви. Този сайт съдържа огромно количество философско, психологическо, политическо, историческо, научно и религиозно съдържание. Ако искате да се впуснете в духовното пътешествие на живота се – тогава сте отворили вратите на дворец с чудеса. Ако обаче сте дошли тук в търсене на извънземни, мулти-измерни гущери и зли Илюминисти неспирно заговорничещи срещу обикновените хора и света – тогава сте на грешното място. Хора като Макау, Айк, Джонс и техните подобия ще са повече по вкуса ви.



неделя, 3 април 2011 г.

За героите и героизма

Източник: http://armageddonconspiracy.co.uk/index.htm

Живеем в искуствен свят отдаден на евтини удоволствия, евтини забавления и постояно отвличане на вниманието. Едва ли някога е било по-трудно да бъдеш герой. И колкото по-трудно става, толкова нашта култура отчаяно се наводнява с образи на герои.

Но „героите“ на съвремието са смешници. Дейвид Бекам печелейки 25 милиона годишно не е герой. Въпреки това той е представян на огромни билборди като героична фигура. Също и Брад Пит, Джордж Клуни, Боно и целия останал парад на изродите и знаменитостите.

Героизма сега е стока която може да се купува и продава. Марка която се рекламира и произвежда. Героите в миналото са били хора които са рискували живота си за свойте общества и са се сражавали срещу превъзхождащи ги сили, често без никаква оценка от техните съвременници. Сега са супер богати мъже и жени които оставят впечатлението за герои играейки във героични филми или се представят добре в големи спортни събития. Но Роджър Федерер не е герой. Той просто е успешен тенис играч. Тайгър Уудс не е герой. Той просто е някой който играе голф по-добре от много други и бива заплащан екстравагантно за своя талант. Тиери Анри не е герой. Той просто е добър футболист. Често мамещ, преструващ се за да победи противниковия отбор. Кое е героичното в това ?

Модерната версия на героизма е подигравка и перверзия на истинския героизъм. Всичко което е най-съкровено бива покварено и тривиализирано в нашта съвременна култура.
Трябва да се свържем обратно с истинския героизъм. Това никога не може да стане в капиталистическа система която използва „героизма“ за да продава варен фасул, бира, ножчета за бръснене или видео игри.

По ирония обаче, никога не сме били толкова способни да показваме какво е героизъм както сега, но всичко е само шоу и липса на съдържание. Симулация на героизъм, имитация, евтини образи. Населяваме измамния свят на ерзац героизма.